22 Φεβρουαρίου 2019

Η "Ωκεανίδα" καταφθάνει με θυελλώδεις βοριάδες

Με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις βοριάδες, η ένταση των οποίων κατά τόπους μπορεί και να ξεπεράσει τα 100 Km/h, το χαμηλό βαρομετρικό «Ωκεανίδα» πλήττει τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής με προοπτική εξασθένησης τη Δευτέρα προς Τρίτη. Στα βόρεια τμήματα της χώρας, το βόρειο Αιγαίο και την κεντρική Ελλάδα καθώς και στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, η χιονόπτωση αναμένεται να είναι έντονη.
Στην Αττική, τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ηπιότερα με προοπτική χιονοπτώσεων στους ορεινούς όγκους της Πεντέλης και της Πάρνηθας. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις και κατά τόπους, ακόμη και σε ημιορεινές τοποθεσίες. Ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους που θα πλήξουν την Αττική θα είναι οι βροχοπτώσεις και το χιονόνερο.

Οι θυελλώδεις βοριάδες θα ρίξουν βεβαίως κατά πολύ τη μέση θερμοκρασία αλλά θα επιτείνουν και την αίσθηση του ψύχους.Θα πρέπει να αναμένονται απαγορεύσεις απόπλου στο Αιγαίο, ενδεχομένως δε να υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τελικά η «Ωκεανίδα» δεν φαίνεται να είναι τόσο απειλητική, όσο προβλεπόταν, αλλά θα κινηθεί στα πλαίσια μιας σοβαρής κακοκαιρίας, όπως συχνά συμβαίνει τον μήνα Φεβρουάριο στην Ελλάδα.

Επιπλέον, επειδή προβλέπεται να πέσει χιόνι σε πολλές πεδινές περιοχές, καλό είναι οι ταξιδιώτες στο οδικό δίκτυο να είναι προσεχτικοί και εφοδιασμένοι με αλυσίδες. Επίσης οι αγρότες της Βόρειας χώρας, να είναι προετοιμασμένοι για εκδήλωση ισχυρού παγετού που θα επηρεάσει τις καλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: