13 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Όσο και να θέλουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι να εμφανιστούν ανεξάρτητοι, το κοινό έχει τη δική του γνώμη και έχει κατασταλάξει.
**
Δεν είναι ανάγκη να ανατρέξεις σε δημοσκοπήσεις, η πόλη δίνει από μόνη της το σφυγμό των πολιτών και τον προσανατολισμό τους.
**
Είναι εμφανές ότι ο Κώστας Κουκοδήμος παίρνει τη μερίδα του λέοντος από τη ΝΔ, ότι ο Σάββας εμφανίζεται πολυσυλλεκτικός διεισδύοντας σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Νταντάμης με κορμό την Κεντροαριστερά και ο Λιακόπουλος την Κεντροδεξιά.
**
Εδώ πάνω θα χτισθεί η έκβαση της μάχης, ανεξάρτητα από τη δυναμική των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η οποία ισοσταθμίζεται από τις ένθεν και ένθεν προσχωρήσεις σε αντίπαλους ιδεολογικά χώρους.
**
Δεν ξεστρατίζει εύκολα ο Έλληνας από τον πολιτικό του χώρο, παρά τα όσια μύρια μπορεί να του καταλογίζει. Θες η παράδοση, θες το χούι, η σχέση του με την παράταξη είναι διαχρονική.
**
Βέβαια τα μαθηματικά στην περίπτωσή μας δεν είναι και τόσο απλά, αλλά γίνεται σαφές εξ αρχής ότι Κουκοδήμος και Χιονίδης έχουν αφετηρία εκκίνησης ευνοϊκότερη, χωρίς να σημαίνει ότι στη διαδρομή δεν μπορεί να υπάρξουν και ανατροπές.
**
Δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε φυσικά και την προσωπική ακτινοβολία που εκπέμπει ο κάθε υποψήφιος και αυτό εισπράττεται σε κάθε χώρο. Ο Χιονίδης με ένα σημαντικό έργο που άλλαξε την πόλη, ο Κουκοδήμος που η λάμψη του Ολυμπιονίκη τον ακολουθεί ακόμα και τώρα, αποτελούν ξεχωριστές παρακαταθήκες καλής πορείας.
**
Για την ώρα αυτός είναι ο κοινωνικός απόηχος όπως αντανακλάται σε δρόμους, καφενεία, πλατείες, μακριά από τα επιτηδευμένα λάικ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: