20 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πήρε 100.000 ευρώ δάνειο ο Πολάκης και κινδυνεύει με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα. Κλονίστηκαν οι αγορές και η Moodys υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από BB+ σε ΒΒ. Και χαράς ευαγγέλια στον Σκάι.
**
Ας σοβαρευτούμε λίγο, τουλάχιστον οι πολίτες που «τσιμπάνε» δι’ ασήμαντον αφορμήν. Μπορεί ο Πολάκης να είναι εριστικός αλλά δεν είναι αυτά δείγματα σωστής αντιπολίτευσης όταν Σκάι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δανειοδοτήθηκαν κοντά στο μισό δισεκατομμύριο. Και σαφώς στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
**
Το περίεργο δεν είναι με τη στάση κάποιων κεντρικών μέσων ενημέρωσης, έχουν τα συμφέροντά τους, ενεργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία και ευτελίζουν τον ρόλο τους. Το κακό είναι με τους τοπικούς δημοσιογραφούντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως και, απλώς από παρορμητισμό ή μιμητισμό, αδυνατούν να διακρίνουν τη διαφορά από το έλασσον και το μείζον.
**
Δεν αγωνιώ για την πολιτική καριέρα του κάθε Πολάκη αλλά για το μέλλον της δημοσιογραφίας που θέλω να πιστεύω ότι την υπηρέτησα σωστά, ένα νέο δημοσιογραφικό κύμα που λειτουργεί καθ’ υπερβολή, με δόση τσαρλατανισμού χωρίς τη δικλείδα της δεύτερης ανάγνωσης.
**
Αν διαβάσατε στο τελευταίο φύλλο της «ΤΟΠΙΚΗΣ» τη σελίδα της Κατερίνας Τσαλού ένα σχετικό κείμενο, μνημείο-τομή για τη δημοσιογραφία του σήμερα, πιστεύω να προβληματισθείτε.
**
Φτάσαμε στο σημείο κάποια μέσα πανελλαδικά και μη, να αμείβονται όχι για τις υπηρεσίες προβολής αλλά αντιπροβολής, λασπολογίας και συκοφάντησης.
**
Το ίδιο σκηνικό άρχισε να εμφανίζεται δειλά-δειλά στον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων δημάρχων. Το θέμα είναι να εντοπίσουμε τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς. Τους εντολοδόχους εννοώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: