10 Φεβρουαρίου 2019

Τραγικά λίγος πολιτικά μα και επικίνδυνος

Του Γ. Τεκίδη
Ο θεωρούμενος ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, όπως συνηθίζεται να λέμε για τον εκάστοτε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύεται στις μέρες μας όχι μόνο λίγος πολιτικά αλλά και ακραία επικίνδυνος.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης πέρα από τις συνηθισμένες του τραγελαφικές γκάφες, όπως η τελευταία με την εξαγγελία ίδρυσης υπουργείου ψηφιακής πολιτικής που ήδη υπάρχει και μάλιστα με έντονη δραστηριότητα, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, γενικά οι απόψεις και θέσεις του στις ολομέλειες του κοινοβουλίου τον καθιστούν ανεύθυνο και επικίνδυνο.
Κατά γενική παραδοχή ακόμη και παραγόντων της ΝΔ οι οποίοι δεν έχουν χάσει κάθε ψήγμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας, ο Μητσοτάκης δεν ενεργεί πλέον αυτόβουλα, αλλά σύρεται ως πολιτικός αχυράνθρωπος από την ακραία πτέρυγα του κόμματος του, η οποία πτέρυγα ορίζει ακόμη και στις λεπτομέρειες της την πολιτική ατζέντα και τις πρωτοβουλίες της ακροδεξιάς πια ΝΔ. 
Αδιαφορώντας για τις συνέπειες της ακραίας ,και γεμάτης μίσους ρητορικής του εντός και εκτός κοινοβουλίου, ρητορικής που τρέφει και δυναμώνει μόνο το τέρας του νεοφασισμού δηλητηριάζοντας παράλληλα τη νεολαία με ανιστόρητα εθνικιστικά τσιτάτα και διαστρεβλωμένες ιστορικές αλήθειες που αφορούν την υπόθεση του Μακεδονικού.
Το μέγεθος της ανευθυνότητας  και επικινδυνότητας του αποκαλύφθηκε πρόσφατα όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, όταν στην συνάντηση του με την καγκελάριο της Γερμανίας τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει την Καταλανοποίηση της Βόρειας Ελλάδας , ως απότοκο δήθεν της συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι κυριολεκτικά απορίας άξιο, που βρήκε αναλογίες ο Μητσοτάκης ανάμεσα στη βόρεια  Ελλάδα και την Καταλονία. Αν και προκλήθηκε από τον πρωθυπουργό στην προχθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου, δεν διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα, δείγμα της αμετροέπειας και πολιτικής του ελαφρότητας.
Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι η θέση του αυτή να παρομοιάζει στην καγκελάριο τη βόρεια Ελλάδα με μια αυτόνομη περιφέρεια του ισπανικού κράτους που διαθέτει αυτόνομο κοινοβούλιο, αυτοπροσδιορίζεται εθνικά με διαφορετικό τρόπο από τούς υπόλοιπους  Ισπανούς και υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις.
Η απάντηση του ψευδεπίγραφου αρχηγού της ΝΔ στον Α. Τσίπρα, ήταν η εκκωφαντική σιωπή. Δεν είχε το σθένος καν να πει ότι οι Βορειοελλαδίτες ούτε αποσχιστικές τάσεις έχουν, ούτε μιλούν άλλη γλώσσα, ούτε δηλώνουν άλλη εθνότητα πλην της Ελληνικής.
Είναι ηλίου φαεινότερο και στον πιο δύσπιστο και καχύποπτο πολίτη αυτής τη χώρας, ότι ο Μητσοτάκης και οι ακροδεξιοί συνεργάτες του μαζί με τον κρατικοδίαιτο οικονομικό , δημοσιογραφικό και παραθρησκευτικό συρφετό, θα μετέλθουν κάθε μέσο και όπλο προκειμένου να πέσει ο Τσίπρας, να φύγει αυτή η κυβέρνηση που τους στέρησε τη ρεμούλα, τα δανεικά και αγύριστα, που βάζει επιτέλους μια σειρά στα δημοσιονομικά της χώρας, που βγάζει στο φως της ημέρας το ρεσάλτο και τη λεηλασία που επιχειρήθηκε χρόνια τώρα σε βάρος της πατρίδας μας με πρωταγωνιστές τους ίδιους που θέλουν να μας ξανασώσουν τώρα.
Δεν ορρωδούν προ ουδενός, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους λαϊκά και εθνικά συμφέροντα, αρκεί να κατακτήσουν το στόχο τους, να ξανακαθίσουν στις καρέκλες της εξουσίας, αθεράπευτοι εξουσιολάγνοι για να λαφυραγωγήσουν άλλη μια φορά σε βάρος των πολλών που με τις πολιτικές τους δεκαετίες τώρα τους έσπρωξαν στο περιθώριο, τη φτώχεια και την ανυποληψία.
Ποντάρουν με αμέτρητο θράσος στην αμνησία του λαού, στη διαγραφή του πολιτικού τους παρελθόντος πρόσφατου και απώτερου που μόνο ως πολιτική λωποδυσία μπορεί να χαρακτηριστεί. Ματαιοπονούν ,γιατί καλά γνωρίζουν ότι ο λαός , οι συμπολίτες μας και μνήμη και κρίση διαθέτουν και θα αποδώσουν στον καθένα αυτό που του αξίζει πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: