11 Φεβρουαρίου 2019

Super League: "Τριάρα" του Άρη στην Τρίπολη - Ισοπαλία στο Αγρίνιο

Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Super League, ο Άρης πέρασε σαν… σίφουνας από την Τρίπολη επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα. Νωρίτερα στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Αστέρας Τρίπολης - Άρης 0-3

Με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε από το «Θ. Κολοκοτρώνης» ο Άρης επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 3-0. Τρίτη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα με μηδέν παθητικό για τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στο -4 από τον 4ο Ατρόμητο και στο +4 από τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, ο οποίος αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του, ήταν πολύ αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας τρία γκολ με τρία σουτ στην εστία και ένα στο δοκάρι. Το σκορ άνοιξε ο Λάρσον με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή στο 9ο λεπτό, ενώ στο 23’ ο Ντιγκινί βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο και με αριστερό πλασέ έκανε το 0-2.

Η ανωτερότητα του Άρη επισφραγίστηκε στο 45’ όταν ο Τόνσο με ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει στην επαναφορά ο Ματέο Γκαρσία και με κεφαλιά να κάνει το 0-3.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για να ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να κυνηγήσουν το θαύμα, αλλά η άριστα στημένη άμυνα του Άρη δεν τους το επέτρεψε. Ο Μανιάς λίγο στο 80ο λεπτό βρήκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Άρη στην κορυφαία ευκαιρία των Αρκάδων στην επανάληψη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Βλάχος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Ρόλε, Καλτσάς (85' Δουβίκας), Φερνάντεθ (70' Τσιλιανίδης), Μανιάς.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κορχούτ, Μπάσα (57΄ Ματίγια), Σιώπης, Γκαρσία. Τόνσο (84΄ Βέλεθ), Λάρσον (74΄ Φετφατζίδης), Ντιγκινί.

Παναιτωλικός - ΑΕΛ 2-2

Συναρπαστικό ματς έγινε στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, όμως η ΑΕΛ με δύο γκολ στο β’ μέρος ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη «μάχη» που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

 Ο Μάζουρεκ στο 24’ και ο Μπαΐροβιτς (από θέση οφ-σάιντ) στο 42’ έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στους Αγρινιώτες, όμως η ομάδα της Λάρισας ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και δεν… παράτησε το ματς. Αρχικά μείωσε σε 2-1 με τον Φατιόν στο 62’ και επτά λεπτά αργότερα ο Μπαργκάν κέρδισε πέναλτι από τον Λιάβα και ο Φατιόν ισοφάρισε σε 2-2.

Η Λάρισα, μάλιστα, έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 71΄ για να κάνει την ολική ανατροπή, όταν ο Νούνιτς βγήκε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο, αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Μπαργκάν, προτίμησε να σουτάρει και να αστοχήσει.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Λιάβας, Μιχάι, Άργκους (79' Μαλής), Αμαράλ, Λουσέρο (74' Τσιγγάρας), Γκούγκα, Ουίλιαν, Μανά, Μασουρέκ, Μπάιροβιτς (63' Μοράρ).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα (46' Μπαργκάν), Μπέρτος, Σετσέροβιτς, Λεοζίνιο (63' Σικάβκα), Φατιόν, Νούνιτς (89' Μόρας), Ντέλετιτς.


Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης           0-1
Ξάνθη - Λαμία                                  0-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός           1-0
ΑΕΚ - ΟΦΗ                                     1-0
Ατρόμητος - Λεβαδειακός                  1-0
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός                        3-1
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου
19:00 Παναιτωλικός - Λάρισα            2-2
19:30 Αστέρας Τρίπολης - Άρης        0-3

Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
19:00 Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
15:00 Λάρισα - Ξάνθη
17:15 Λεβαδειακός - Παναιτωλικός
18:00 Άρης - Πανιώνιος
19:30 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
19:00 Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ

19:30 ΟΦΗ - Λαμία

Δεν υπάρχουν σχόλια: