17 Φεβρουαρίου 2019

Super League: «Τεσσάρα» του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League, καθώς νίκησε με 4-1 την ΑΕΚ και ουσιαστικά εξασφάλισε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. «Ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός (1-0 τον Παναιτωλικό), ενώ ισόπαλοι (1-1) έληξαν οι αγώνες Άρης - Πανιώνιος και ΑΕΛ - Ξάνθη.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-1 την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» και ξέφυγε με 8 βαθμούς από την Ένωση, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Πόνσε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τέσσερα γκολ στην επανάληψη. Ο Καμαρά με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 στο 50’ και στο 72’ ο Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα από τον Σιμόες, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1.
Στο 83’ μετά από ασίστ του Ποντένσε, ο Χασάν με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-1 και στο 87’ ο Φορτούνης, μετά από μπαλιά του Γκιγιέρμε βγηκε απέναντι στον Μπάρκα, τον ξεπέρασε και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46' Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46' Χριστοδουλόπουλος, 68' λ.τ. ), Φορτούνης, Χάσαν.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες, Άλεφ (78' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85' Αλμπάνης), Κλωναρίδης (57' Μπακασέτας), Λιβάγια, Πόνσε.

Άρης - Πανιώνιος 1-1

Ο Πανιώνιος σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Άρη,καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Το ματς «στράβωσε» από την αρχή για τον Άρη καθώς στο 12’ ο Μπάσα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για «εγκληματικό» τάκλιν πάνω στον Μακσίμοβιτς. Σημειώνεται πως ο τραυματισμός του Μακσίμοβιτς ήταν τόσο σοβαρός που στο 14ο λεπτό αντικαταστάθηκε αναγκαστικά και παραχώρησε τη θέση του στον Πέδρο Άρσε. 
Παρόλα αυτά, ο Άρης ήταν καλύτερος και άνοιξε το σκορ στο 48’ μετά από πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ματίγια από πλάγια θέση. Η απάντηση του Πανιωνίου πάντως ήταν άμεση. Στη μοναδική φάση του στον αγώνα, μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο των αμυντικών του Άρη, ο Μακρύλλος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Τσιλούλη και αυτός με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (λ. τρ. 68' Φετφατζίδης), Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Ματέο Γκαρσία (64' Βέλεθ), Τόνσο (77' λ.τρ Νίκο Μαρτίνες), Λάρσον, Ντιγκινί.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (14' λ.τρ. Άρσε), Τσιλούλης (87' Καμαρά), Μακρύλλος, Σιντί Αλί (80' Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι.

Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 1-0

Πολύτιμη νίκη που του δίνει ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία απέσπασε ο Λεβαδειακός από τον Παναιτωλικό για την 21η αγωνιστική της Super League. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Τσαμπούρης με πέναλτι στο 54΄ σε ένα ματς που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Λεβαδειακός έφθασε τους 16 βαθμούς και βρίσκεται στην 15η θέση, ενώ ο Παναιτωλικός είναι 7ος με 27.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Ντιόγκο, Ρεκβιασβίλι, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κονέ,  Στανόγεβιτς (90΄ Μητρόπουλος), Σαβαντογκό, Νανγκίς, Μαρκόφσκι (89΄ Ιωαννίδης). 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσοκάνης, Μιχάι, Άργκους, Λιάβας (46΄ Αμαράλ), Λουσέρο, Τσιγγάρας (71΄ Μάζουρεκ), Γκούγκα, Ουίλιαν, Μπαΐροβιτς, Μοράρ (45΄ Μανά).

ΑΕΛ - Ξάνθη 1-1

Χωρίς νικητή έληξε η πρώτη σημερινή αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της Super League, καθώς ΑΕΛ και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Νούνιτς, ενώ η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Αλμέιδα στο 21΄. 
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (83΄ Νούσιος), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβφσκι (54΄ Στέφαν Ζίβκοβιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Σικάβκα (46΄ Σεσέροβιτς), Καρανίκας, Νούνιτς, Φατιόν.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Μπαριέντος (76΄ Σιλά), Αλμέιδα, Σαρπόνγκ (57΄ Ντε Αμορίμ), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Φάκης (64΄ Μελιόπουλος), Λισγάρας, Κασάδο.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος                     0-2
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης        1-0
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
ΑΕΛ - Ξάνθη                                            1-1
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός                   1-0
Άρης - Πανιώνιος                                     1-1
Ολυμπιακός - ΑΕΚ                                   4-1
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
19:00 Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ
19:30 ΟΦΗ - Λαμία

Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
16:00 Ξάνθη - Λεβαδειακός
17:15 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
19:30 ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
15:00 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
19:00 Λαμία - ΑΕΛ
19:30 ΠΑΟΚ - Άρης
Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου
17:15 Ολυμπιακός - ΟΦΗ
19:00 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα


Δεν υπάρχουν σχόλια: