6 Μαρτίου 2019

Αντίστροφη μέτρηση γα το «6ο AlmiraMAN» στην Παραλία Κατερίνης (videos)

Ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη, στους πρόποδες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στην παραλία Κατερίνης, στον πολυπληθέστερο Τριαθλητικό Αγώνα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παρουσίασαν οι διοργανωτές του “6ου AlmiraMAN”.
Το τριήμερο 10-12 Μαϊου, ένα υψηλό επίπεδο συναγωνισμού περιμένει τους συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους πρωταθλητές του τριάθλου.
Έχοντας πλέον καταξιωθεί, το “ 6ο AlmiraMAN” ενισχύει ακόμη περισσότερο τη φήμη του και εκτός των ελληνικών συνόρων, όπως φαίνεται και από το γεγονός πως μία στις τρεις επιβεβαιωμένες μέχρι τώρα εγγραφές, αφορά διεθνείς συμμετοχές.
Παράλληλα, θα υπάρχει και Expo Area, με πλήθος από παράλληλες δράσεις για αθλητές, επισκέπτες και τα παιδιά.
Στο πρόγραμμα των δράσεων έχουν συμπεριληφθεί ALMIRAMAN SURVIVOR για παιδιά, παιδικοί αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας, δρώμενα και παρουσιάσεις από εκθέτες και χορηγούς.
Ο αγώνας τελείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης-ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνα και της ΕΟΜΟΠ.
Ο Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Πολιτισμού 24ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην Αθήνα, αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα του αγώνα που ξεκίνησε από το 2014 και μέχρι σήμερα παρουσιάζει συνεχόμενη άνοδο, αναδεικνύοντάς τον ως το δημοφιλέστερο Τριαθλητικό αγώνα στο Ελληνικό κοινό για το 2017 και το 2018. 
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν και οι ίδιοι πρωταγωνιστές-τριαθλητές, ανάμεσα στους οποίους ο Μιχάλης Τεκέρταλης (νικητής 2017, 2ος νικητής 2015 & 2016), η Πασχαλινα Λιούτα (1η γυναίκα 2016, 2η 2018, 4 τερματισμούς στο AlmiraMAN, φιναλίστ 40ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ironman) και η Φωτεινή Μπουντούρη (4 φορές φιναλίστ AlmiraMAN).
Η Γκρέτα Λυμπεροπούλου από την πλευρά της (Δημοσιογράφος, φιναλίστ AlmiraMAN 2018) μίλησε για μια επαγγελματική οργάνωση που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στον αθλητή που συμμετέχει και έκανε ιδιαίτερο λόγο στην ατμόσφαιρα του αγώνα που έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας αθλητής για να συγκεντρωθεί και να αφοσιωθεί στον αγώνα του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της στήριξης που είχε από τους εθελοντές, χάρη στην οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την προσπάθεια της, παρόλες τις δυσκολίες κατά την διάρκεια του αγώνα της.
Στο τέλος, ο πρόεδρος του ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ Ιορδάνης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε και το αγωνιστικό πρόγραμμα του τριημέρου, το οποίο από φέτος έχει δύο νέες προσθήκες, περιλαμβάνοντας δράσεις που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια:
1.  Νυχτερινό αγώνα τρεξίματος, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου.
2.  Το AlmiraSWIMM (με αποστάσεις 1000μ, 2500μ, 5000μ) ξεκινά στις 10.30 το π.μ.  το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου
3.  Αγώνας παιδικού Τριάθλου “ AlmiraKIDS”, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (Σάββατο 11 Μαΐου)
4.  Το AlmiraFAST (750μ κολύμπι, 20χιλ ποδήλατο, 5 χιλ τρέξιμο) αναμένεται να χαρίσει δυνατές συγκινήσεις.
5.  Αθλητική ημερίδα και τεχνική ενημέρωση AlmiraMAN στις 18:30
6.  Pasta Party 20:00.
7.  AlmiraMAN την Κυριακή 12 Μαΐου στις 08:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: