14 Μαρτίου 2019

Αγωνία στη Νιγηρία από την κατάρρευση σχολικού κτηρίου- Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την χθεσινή κατάρρευση ενός κτηρίου όπου στεγαζόταν σχολείο στην πόλη Λάγκος της Νιγηρίας καθώς κάποιοι από τους σοβαρά τραυματισμένους κατέληξαν μετά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Κρατικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της πόλης.
Ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Αντεσίνα Τιαμίγιου αρνήθηκε να δώσει ακριβή αριθμό θυμάτων λέγοντας ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, περίπου 100 παιδιά βρίσκονταν στον βρεφονηπιακό σταθμό και στο Δημοτικό σχολείο που στεγάζονταν στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου στην συνοικία Ιτά-φάτζι της εμπορικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας.

Χθες, η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 50 διασώθηκαν.

Τα συνεργεία έχουν απομακρύνει από τον τόπο του δυστυχήματος τα συντρίμμια, ενώ οι διασώστες ανέσυραν ένα πτώμα στις 03:00 τοπική ώρα, είπε ο Τιαμίγιου στους δημοσιογράφους.

Ο Τιαμίγιου είπε ότι ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονταν στο σχολείο και στον σταθμό παραμένει ασαφής και οι αρχές προσπαθούν να βρουν έναν κατάλογο με τα ονόματά τους. «Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι υπήρχαν περισσότερα από 100 παιδιά», είπε.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: