16 Μαρτίου 2019

Τα μέλη της σπείρας - μαμούθ που είχαν ρημάξει την Αθήνα

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 163 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ με διάταξη της Εισαγγελίας, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.
Η οργάνωση έκανε συστηματικά κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, αλλά και διακίνηση ναρκωτικών.
Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και η δράση της εκτεινόταν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ειδικά κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 138 άτομα, από τα οποία τα 93 ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και άλλα 45 για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Επιπλέον, πέρα από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, που είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές, ενώ αναζητούνται άλλοι 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνολικά, τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

Η Αστυνομία κατάσχεσε πλήθος κλοπιμαίων, ανάμεσά τους περισσότεροι από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, αλλά και 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση.

Κατόπιν της σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Αθηνών δημοσιεύονται προσωπικά στοιχεία και φωτογραφίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: