17 Μαρτίου 2019

Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ: Νίκη και πρώτη θέση για τον Βαφύρα

Την πρώτη θέση που του δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoff της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ κατέκτησε ο Βαφύρας μετά τη χθεσινή νίκη του με 68-47 επί του Άθλου Αλεξάνδρειας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.
Έτσι, σε συνδυασμό με τη νίκη του Εργόναθλου επί του ΑΟΚ Γουμένισσας, είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή (Βαφύρας, Κούπα Κιλκίς, Εργόναθλος), με την ομάδα της Πιερίας να κατακτά την πρώτη θέση λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβάθμησαν.
Μπροστά σε πολύ κόσμο και των δύο ομάδων στο Κλειστό «ΔΙΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» του Αγίου Σπυρίδωνα, οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή «ποιος είναι το αφεντικό» του αγώνα. Παρά την γρήγορη αποβολή του Σιώκα 1:05 μετά την έναρξη με τεχνική ποινή και αντιαθλητικό φάουλ, οι παίκτες του Μιχάλη Σαραπτσή έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ και με… μπροστάρηδες τους Ευαγγελόπουλο και Βαρβούτη, προηγήθηκαν με 25-9 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Οι νεαροί παίκτες του Άθλου αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επί μέρους σκορ 17-10, μείωσαν σε 35-26 στο τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα της Αλεξάνδρειας πλησίασε ακόμα περισσότερο (41-35), όμως σε εκείνο το σημείο είχαμε ένα «ξέσπασμα» των γηπεδούχων και με τον νεαρό Χρήστο Σαραπτσή να δίνει λύσεις με 7 συνεχόμενους πόντους, η διαφορά πήγε στο +15 (52-37) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου και παρά την δεύτερη αποβολή του Θανάση Γερομιχαλού, επίσης με τεχνική ποινή και αντιαθλητικό φάουλ, η διαφορά έφτασε στο +21, με τον Βαφύρα να παίρνει τελικά τη νίκη και να κατακτά την 1η θέση εν όψει των playoff, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον ΑΟΚ Γουμένισσας.
Κορυφαίος των νικητών ο Νίκος Ευαγγελόπουλος με 28 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Γιάννη Βαρβούτη ο οποίος κυριάρχησε στις δύο ρακέτες. Από τον Άθλο, ξεχώρισε ο Τσαρούχας με 21 πόντους.
Διαιτητές: Τοπαλίδης – Γρηγοριάδης.
Δεκάλεπτα: 25-9, 35-26, 52-37, 68-47.
ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ (Μ. Σαραπτσής): Χ. Σαραπτσής 9 (1), Αραμπατζής, Ευαγγελόπουλος 28 (1), Ναβροζίδης, Μπατζάκης 7 (1), Καραμπατάκης, Σιώκας 2, Βαρβούτης 19, Ντακαρέλας, Γερομιχαλός 3 (1), Κουμαντζιάς, Σκέντος.
ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (Αγγέλης): Αγγέλης 2, Τακουτής, Τζαφέρης 2, Ντάμτσης 2, Παύλου 11 (3), Στογιαννόπουλος 2, Χαριτόπουλος 6, Τσαρούχας 21 (3), Χατζηλεμονιάς, Πεκιαρίδης 1, Πετκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: