12 Μαρτίου 2019

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Πολάκη - Στουρνάρα

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της συνομιλίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε για να διακριβωθεί εάν καταγράφηκε παράνομα και χωρίς τη συναίνεση και των δύο πλευρών η επίμαχη συνομιλία που αφορούσε την υπόθεση του δανείου ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την Attica Bank..

Η Βουλή θα αποφασίσει εάν αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία του κ. Πολάκη για το αδίκημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας (άρθρο 370Α παρ.1 ΠΚ) που αποτελεί, σύμφωνα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, κακούργημα.

Καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας , στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Στουρνάρας, φέρεται να υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε τη συνομιλία τους, γεγονός που συνάγει από τα εξής περιστατικά:

- Ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε πως τον καταγράφει.

- Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας , σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναπαρήγαγε τη συνομιλία τους με τέτοια ακρίβεια που θα ήταν αδύνατο να θυμόταν με αυτή την πιστότητα.

.-Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

- Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: