15 Μαρτίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Το αν ο Σύριζα τα έκανε θάλασσα δεν σημαίνει ότι το νοήμον κοινό θα πρέπει να ξεσπάσει πάνω του στις ευρωεκλογές. Έχει τόσες άλλες λύσεις, αν θέλετε εθνικές, αν θέλετε αυτοδιοικητικές κι ακόμη και σε εκλογές πολυκατοικίας για την ανάδειξη διαχειριστή.
**
Θεωρώ ότι ο ευρωεκλογές παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το αν θα πρέπει να επικροτήσουμε την μέχρι τώρα πολιτική της ΕΕ, αν θα πρέπει να επιμείνουμε να μη κυβερνά η Ευρώπη των τραπεζιτών, αν ο νεοφιλελευθερισμός θα πρέπει να ηττηθεί, γιατί απέτυχε.
**
Η πολιτική Μέρκελ-Σόϊμπλε θα πρέπει να πάρει ένα ισχυρό μήνυμα, να εμπεδώσει ότι οι λαοί δεν συγχωρούν, ότι το πείραμά τους με πρώτο πειραματόζωο την Ελλάδα απέτυχε.
**
Αν βέβαια σ΄αυτήν την συντηρητική πλουτοκρατική και ελιτιστική ομάδα ανήκει και η ΝΔ του Σαμαρά ή του Κυριάκου δεν μας δελεάζει. Κάθε σταυρός στη ΝΔ, στις ευρωεκλογές , είναι σταυρός στην πολιτική Μέρκελ και Σόϊμπλε.
**
Δεν σημαίνει ότι κατ΄ ανάγκη ψηφίζουμε Σύριζα ή πως αλλιώς θα καμουφλαριστεί, υπάρχουν δυνάμεις προοδευτικές, ανθρωποκεντρικές στις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας νέας Ευρώπης, της Ευρώπης των λαών.
**
Οι παγίδες θα είναι πολλές, θα δούμε να παρελαύνουν από τα ψηφοδέλτια διασημότητες από Ρουβάδες μέχρι μαστερ-σεφς, δολώματα από τηλεπερσόνες μέχρι Ζαγοράκηδες ή κι ακόμη κάποια κουρασμένα πολιτικά παλικάρια που θα πάνε να πάρουν ένα γενναίο εφάπαξ πριν την τελική τους απόσυρση.
**
Η ψήφος στις Ευρωεκλογές ξεφεύγει από τα όρια της γειτονιάς, του κομματάρχη, του βουλευτή, της παράταξης. Είναι κορυφαία επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης, είναι μια σύγκρουση μεταξύ μη εχόντων και κατεχόντων και παίρνει μορφή αγώνα απελευθερωτικού για όλους τους λαούς και τους πολίτες που «βιάζονται» από την αποικιοκρατική αντίληψη της σύγχρονης Ευρώπης, αμοραλιστικό κατασκεύασμα τραπεζών και οίκων αξιολόγησης.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: