13 Μαρτίου 2019

Η συγκλονιστική ιστορία του μωρού με τα δύο κεφάλια στην Ινδία

Ένα μωράκι με "δύο κεφάλια" γεννήθηκε στο Κασμίρ και ο πατέρας του σοκαρισμένος αποφάσισε να το ξεφορτωθεί. Όπως έγινε γνωστό, το μωράκι γεννήθηκε με άλλο ένα κεφάλι να μεγαλώνει κολλημένο στο κανονικό του, μία ανωμαλία που προκλήθηκε από δυσλειτουργία του εγκεφάλου.
Ο πατέρας αποφάσισε να θάψει ζωντανό το παιδί του αλλά ο νεκροθάφτης ένιωσε κίνηση και άκουσε το ασθενές κλάμα τη στιγμή που έβαζε το παιδί στο χώμα.
Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και έσωσαν το παιδί μεταφέροντάς το αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ανέλαβαν να το χειρουργήσουν και να του προσφέρουν μία νέα ζωή. Στο χειρουργείο αφαίρεσαν το δεύτερο κεφάλι βάρους 2,100 κιλών. Αρχικά το μωράκι εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, καθώς η κατάστασή του ήταν πολύ κακή.

Ο επικεφαλής χειρουργός ανέφερε ότι το «δεύτερο κεφάλι» ήταν ένα παράδειγμα γιγαντιαίου ινιακού εγκεφαλοκέλυφους.

Όπως τόνισε, τέτοιου είδους περιστατικά εντοπίζονται μία φορά στις 5.000 γεννήσεις και οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μέρος του κρανίου δεν σχηματίζεται σωστά και ένα τμήμα του εγκεφαλικού ιστού σχηματίζεται σε μια σακούλα σαν προεξοχή έξω από αυτήν. Το μέγεθος του δεύτερου κεφαλιού ήταν τρεις φορές το μέγεθος του κανονικού κεφαλιού, σημείωσε ο χειρουργός.

«Η εγχείρηση είχε ως στόχο τον διαχωρισμό του ανώμαλου δυσλειτουργικού εγκεφάλου από τον κανονικό εγκέφαλο μαζί με το δέρμα», είπε. "Χρειάστηκαν τρεις ώρες. Η επέμβαση ήταν πολύ επιτυχής, καθώς το φυσιολογικό σχήμα του κεφαλιού συνεχίστηκε και το μωρό αναπτύσσεται καλά μετεγχειρητικά. Θα έχει μια φυσιολογική ζωή αν δεν παρουσιάσει κάποιου άλλου είδους ανωμαλία σε άλλο όργανο".

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: