4 Μαρτίου 2019

Μεγάλη επιτυχία περιοδειών ΛΑΕ με Στρατούλη – Κανταρά σε Ημαθία – Πιερία

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου τα μέλη της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης και Τάσος Κανταράς επισκέφτηκαν την Κατερίνη. Συνοδευόμενα από κλιμάκιο της Ν.Ε. Πιερίας της ΛΑ.Ε., αποτελούμενο από τους Νίκο Παντελιάδη, Ρούλη Παντελίδη και Σωτηρία Πουζουκλίδου περιόδευσαν στη Λαϊκή Αγορά, ενημέρωσαν τους παραγωγούς, εμπόρους και πολίτες για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας.

Ακολούθησε περιοδεία στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης και επαφές με φορείς και συλλόγους. Εν συνεχεία επισκέφτηκαν τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δράσεις κοινωνικές και αλληλέγγυες δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, στην οποία έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοπόρα και συλλογική δουλειά της . Το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον σύλλογο Τριτέκνων Ν. Πιερίας στα γραφεία τους και δήλωσαν για άλλη μία φορά τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους για τη νομοθετική εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους.
Τα κλιμάκιο της ΛΑΕ ενισχυμένο και με τον πρώην Βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Λαϊκής Ενότητας, η οποία κράτησε την αρχική της θέση και δεν κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Αντίθετα, τα στελέχη της αρνήθηκαν τις βουλευτικές και υπουργικές θέσεις για να είναι συνεπείς απέναντι στον ελληνικό λαό. Επιπλέον, πρωτοστατούν και συνεχίζουν να στέκονται απέναντι στις τράπεζες τα funds, στην κυβέρνηση και τα ΜΑΤ ώστε να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς των σπιτιών.
Τόνισαν επίσης πως η Λαϊκή Ενότητα είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ωφελεί μόνο το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα βαλκάνια. Διευκρίνισαν πως το ΟΧΙ της ΛΑΕ είναι διαφορετικό από αυτό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή της Χρυσής Αυγής και πως το όραμά της ΛΑΕ είναι η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου: Ένα βαλκανικό σύμφωνο ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών έξω από τις δομές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενάντια σε εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς.
Έκαναν επίσης λόγο για ξεπούλημα της Μακεδονίας, αφού το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιό της, η Εγνατία οδός πουλήθηκαν σε ξένους, όπως ετοιμάζεται να γίνει τώρα και με το νερό της Θεσσαλονίκης και την πώλησή του σε Γάλλους.
Από την πλευρά του ο Ζήσης Ζάννας κάλεσε κάθε δημοκρατικό και αντιμνημονιακό πολίτη να έρθει κοντά στη Λαϊκή Ενότητα και να συμπορευτεί μαζί της τόσο σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και σε επίπεδο κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: