23 Μαρτίου 2019

Άγρια κόντρα στη σκιά της παραίτησης Λοΐζου

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους μία ημέρα μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το πρωθυπουργικό Γραφείο να απαντά σε υψηλούς τόνους.

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό καλώντας τον να αποσυρθεί από την εξουσία.

«Δεν ήταν ανάγκη να μας υπενθυμίσει τον καημό του ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι αρχηγός της Ν.Δ. κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να αποσυρθεί ο Τσίπρας... Ωστόσο, μετά τις ευρωεκλογές, μάλλον αυτός θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να αποσυρθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευάγγελου Αβέρωφ και αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει κάποιον σοβαρό αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη» απάντησε το Μαξίμου στο αίτημα τους πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται για μονοήμερη περιοδεία στο νησί. Διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός γνώριζε «ότι η κ. Λοϊζου εισέπραττε με το αζημίωτο τη σύνταξη της μητέρας της που είχε αποβιώσει» και τόνισε πως «το ζητούμενο δεν είναι να αποσυρθεί η κ. Λοϊζου» αλλά «να αποσυρθεί επιτέλους από την εξουσία ο κ. Τσίπρας» καλώντας τον κόσμο στις κάλπες «ξεκινώντας από τις Ευρωεκλογές και καταλήγοντας στις εθνικές εκλογές».

Εστιάζοντας στις ευρωεκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε κάλεσμα «να ψηφίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει» τονίζοντας παράλληλα πως «εάν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών, τότε στην ουσία οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο από έναν αγώνα που έχει δύο ημίχρονα (...)» επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι Έλληνες πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα (...), σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές».

Νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, επισκέφθηκε το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας.

Πυρά από Γεννηματά, απάντηση από Μαξίμου

Στο θέμα αναφέρθηκε και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ρίχοντας πυρά κατά του πρωθυπουργού:

«Η περίπτωση Λοΐζου είναι ενδεικτική του αξιακού πλαισίου των επιλογών του κ. Τσίπρα», είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Η κ. Λοΐζου είναι αυτή που είναι και απ’ ότι καταλαβαίνω είναι γνωστό ποια είναι εδώ και χρόνια και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Τσίπρας επιλέγει αυτό το προφίλ ανθρώπων να τον εκπροσωπήσουν και μάλιστα στην Ευρωβουλή. Τα γνώριζε ο κ. Τσίπρας όλα αυτά ή όχι; Πρέπει να απαντήσει.

»Είναι τραγική ειρωνεία ότι κάποια στιγμή ζήτησε να μην ακούγεται το «Καλημέρα ήλιε», ένα εμβληματικό τραγούδι για το ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε μνημονιακό κόμμα. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε στην καθημερινότητά μας: «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις», καθώς βρέθηκε να εκπροσωπεί ένα κόμμα που έφερε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο και ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο.»

Στις δηλώσεις Γεννηματά απάντησε με καυστικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Μιλάνε όλοι, μιλάει και η αρχηγός του κόμματος του Γιάννου, του Άκη και του Τσουκάτου.»

Νέα αντίδραση από ΚΙΝ.ΑΛΛ. αυτή τη φορά δια στόματος του γραμματέα Επικοινωνίας, Σταμάτη Μαλέλη:

«Και με την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι πράγματι δεν υπάρχει Τσίπα. Κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει την μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα και το λαό και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.»
«Είχε την ευαισθησία να διευκολύνει το κόμμα»

Η απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου απασχόλησε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιο Κούλογλου να δηλώνει πως «στην δεξιά η διαφθορά είναι συνηθισμένη. Για την Αριστερά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαφθοράς και καμία ανοχή» και πως «η παραίτηση καλώς έγινε. Η κ. Λοΐζου θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε κάποιον σκελετό στην ντουλάπα της».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έκρινε θετικά (newpost.gr) πως η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «είχε την ευαισθησία να διευκολύνει το κόμμα αφού προέκυψε αυτή η δικαστική εκκρεμότητα που εγείρει θέματα ηθικής τάξης» και εξέφρασε την αντίθεσή του «στην επίθεση που δέχτηκε τις προηγούμενες μέρες από τη Νέα Δημοκρατία για την ιδεολογική ταυτότητά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: