11 Μαρτίου 2019

Επιστροφή Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επιστρέφει μετά από εννέα μήνες στη Μαδρίτη και αναλαμβάνει επίσημα την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ για δεύτερη φορά.
Οι «μερένχες» το απόγευμα της Δευτέρας (11/03) ανακοίνωσαν την απομάκρυνση του Σαντιάγκο Σολάρι και παράλληλα τη συμφωνία με τον «Ζιζού», μόλις 284 ημέρες μετά από την φυγή του.
 Ο "Ζιζού" θα έχει το γενικό κουμάντο και για τα επόμενα τρία χρόνια, με την Ρεάλ να ανακοινώνει πως ο Γάλλος θα είναι στο τιμόνι της μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 και μάλιστα θα παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου το βράδυ της Δευτέρας (21:00 τοπική ώρα).
Σημειώνεται πως ο 46χρονος τεχνικός είχε οδηγήσει την Ρεάλ στην κατάκτηση 9 τίτλων στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της (3 Champions League, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 1 Πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας), με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να είναι μεταξύ του Ζιντάν και του Μουρίνιο και να επιλέγει τελικά τον Γάλλο για να επαναφέρει την Ρεάλ στο δρόμο των επιτυχιών μετά από μία σεζον που απέτυχε παταγωδώς σε όλες τις διοργανώσεις.
Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ζιντάν έχει ένα τεράστιο παλμαρέ και ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ (2000-2006), κατακτώντας μαζί της έξι τρόπαια: 1 Champions League, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Πρωτάθλημα Ισπανίας και 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: