11 Μαρτίου 2019

Ν. Παππάς: Η χώρα μας ανταποκρίνεται με αξιώσεις στις απαιτήσεις των πιο δύσκολων κινηματογραφικών γυρισμάτων

Η χώρα μας ανταποκρίνεται με αξιώσεις στις απαιτήσεις των πιο δύσκολων κινηματογραφικών γυρισμάτων, αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered», στην πλατεία Συντάγματος.
« Σήμερα το Σύνταγμα μετατράπηκε σε στούντιο σετ. Τόσο τα κίνητρα επιδότησης παραγωγής όσο και η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων στέλνουν σαφές μήνυμα προς την κινηματογραφική κοινότητα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Παππάς.

Λ. Κρέτσος: Ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα, τα γυρίσματα της ταινίας στο Σύνταγμα

«Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα», σχολίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered» χθες, στην πλατεία Συντάγματος. Μια παραγωγή για ...Όσκαρ στο κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κρέτσου έχει ως εξής: «Είναι ένα πραγματικό σκηνικό Χόλιγουντ. Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα: ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο αναπτυξιακά, φορολογικά και άλλα κίνητρα επιδότησης παραγωγής, αλλά έχει και την ικανότητα, επειδή ακριβώς μπορούν να συνεργάζονται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς -από τον δήμο της Αθήνας, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το υπουργείο Υποδομών, την τοπική επιχειρηματική κοινότητα-, ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ότι πραγματικά, μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου και απαιτητικού κινηματογραφικού γυρίσματος».

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο Σύνταγμα λόγω κινηματογραφικών γυρισμάτων

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020, και τα γυρίσματά της θα γίνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: