24 Μαρτίου 2019

Ρωσική φρουρά για τον Μαδούρο

Δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας το Σάββατο μεταφέροντας έναν Ρώσο επιτελάρχη και σχεδόν 100 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24, δύο αεροσκάφη, ένα Ilyushin IL-62 και ένα Antonov AN-124 που απογειώθηκαν από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο έφτασαν στο Καράκας, ενώ σύμφωνα με άλλον ιστότοπο, το ένα αεροπλάνο αναχώρησε από το Καράκας σήμερα Κυριακή. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Vasily Tonkoshkurov, επικεφαλής του προσωπικού των επίγειων δυνάμεων, και ότι το δεύτερο ήταν φορτηγό αεροπλάνο που μετέφερε 35 τόνους υλικού.

Τοπικά μέσα στο Καράκας, αναφέρουν ότι η επίσκεψη έχει σχέση με την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η πληροφορία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας τρεις μήνες αφότου Καράκας και Μόσχα διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, μια ένδειξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με την Ουάσιγκτον ωστόσο να αποδοκιμάζει τα γυμνάσια αυτά κάνοντας λόγο για ρωσική παραβίαση.


Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει εντελώς διαφορετικές ερμηνείες που ποικίλουν μεταξύ ενδεχόμενου απεγκλωβισμού του Μαδούρο έως προειδοποίησης της Μόσχας για ενδεχόμενη επέμβαση των ΗΠΑ.

Οι βενεζουελάνικες αρχές και η ρωσική πρεσβεία της Μόσχας στο Καράκας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, παρότι η είδηση «έπαιξε» στα βενεζουελάνικα ΜΜΕ.

Την περασμένη Τετάρτη ο Μαδούρο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επρόκειτο να στείλει φάρμακα την «επόμενη εβδομάδα».


zougla.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: