7 Μαρτίου 2019

Δήμος Κατερίνης: Εβδομάδα αφιερωμένη στη Γυναίκα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού

ΤΕΣΤ ΠΑΠ και ιατρικός προληπτικός έλεγχος
επιτακτική ανάγκη για κάθε γυναίκα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προληπτικός έλεγχος γυναικών», με ομιλήτρια με τη γυναικολόγο Μαρία Χωρινού πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο εκδηλώσεων, τις οποίες συντονίζει η πρόεδρος της Δ.Κ. Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου και πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).
Η κα Χωρινού ενημέρωσε τις κυρίες που παρέστησαν, για το τεστ ΠΑΠ, την Μαστογραφία, την Κλιμακτήριο, καθώς και τον τακτικό ιατρικό έλεγχο, τον οποίο κάθε γυναίκα οφείλει να κάνει. Τέλος, απάντησε διεξοδικά στα ερωτήματα που τέθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σήμερα Πέμπτη θα γίνει διαδικτυακό αφιέρωμα σε γυναίκες που αψήφησαν τις δυσκολίες και ξεχώρισαν η κάθε μία στον τομέα της με τίτλο: ¨40+2 μοναδικές Ελληνίδες¨, ενώ αύριο στον επίλογο των εκδηλώσεων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλιού Δημοτικού σχολείου Κορινού στις 9:00, θα φιλοξενηθεί εκδήλωση με θέμα:
"Γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες εργασίας μέσα από τις ειδικότητες του τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης¨.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις περιποίησης από εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση (μακιγιάζ, χτένισμα κ.α.).Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις και να δηλώσουν  συμμετοχή στο τηλέφωνο 2351350919 ή στη βιβλιοθήκη τις ώρες λειτουργίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: