7 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση μη υποψηφιότητας

Γράφει ο Θεόδωρος Δημητριάδης
Πολλοί φίλοι, γνωστοί κλπ. μού πρότειναν να κατέβω υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Ομολογώ ότι έπεσα (κι εγώ) στον πειρασμό. Δεν θέλει και πολύ, όλοι λίγο-πολύ έχουμε το μικρόβιο της προβολής, της αναγνώρισης, της δημοσιότητας.
Άλλοι φίλοι, πάλι, είχαν αντίθετη γνώμη, και με συμβούλεψαν να μη κατέβω υποψήφιος:
Πού πας, ρε συ, ξυπόλυτος στ’ αγκάθια; Τον μπελά σου θέλεις;
Πρώτα – πρώτα θα κάνεις ένα σωρό έξοδα, διαφημιστικά, κάρτες, δημοσιεύσεις στις εφημερίδες. Χώρια τα κεράσματα, οι καφέδες και οι δωρεές σε συλλόγους και εκκλησίες.
Θα πρέπει να ξεχάσεις τα τζιν και τα άνετα πρόχειρα ρούχα, θα φοράς συνέχεια κοστούμι και γραβάτα.
Θα χαμογελάς συνέχεια και θα κάνεις αμέτρητες χειραψίες. Θα χαιρετάς γνωστούς και αγνώστους στο δρόμο και θα υπόσχεσαι σε όλους λαγούς με πετραχήλια.
Θα τρέχεις συνέχεια εκεί όπου έχει μνημόσυνα, κηδείες, γάμους, βαφτίσεις, βασιλόπιτες και χοροεσπερίδες συλλόγων, σε ομιλίες, στα ΚΑΠΗ κλπ.

Επίσης εκεί όπου έχει καμιά φυσική καταστροφή, χαλάζι, αέρας, βροχή, όταν βουλώνουν τα φρεάτια, όταν υπερχειλίζει ο Πέλεκας και η Παραλία, στις διαμαρτυρίες των αγροτών, στις απεργίες, στα διόδια κλπ. για να δει ο κόσμος ότι ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματά του.

Θα πρέπει να πηγαίνεις τακτικά σε μοναστήρια και εκκλησίες, σε όρθρους, παρακλήσεις, εσπερινούς και να κάνεις μεγάλους σταυρούς.

Για να σε ψηφίσουν οι φιλόζωοι και οι αναποφάσιστοι, θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον τρεις γάτες κι ένα σκυλί.

Πρόσεχε πολύ τις ποδοσφαιρικές συζητήσεις γιατί υπάρχει μεγάλος φανατισμός. Μην τυχόν πεις ότι είσαι γαύρος οπαδός του Ολυμπιακού, θα χάσεις τους μισούς ψηφοφόρους. Εάν επιμένουν, θα λες είμαι οπαδός της εθνικής Ελλάδος ή του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Και αν, μετά από όλα αυτά, αντέξεις και εκλεγείς, να ξέρεις ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσεις αντιπάλους και εχθρούς. Δεν θα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, ούτε τη μέρα να πηγαίνεις όποτε θέλεις για ψάρεμα!”.


Τελικά, με έπεισαν, νομίζω ότι έχουν πολύ δίκιο, δεν θα κατέβω υποψήφιος.
Οπότε, είπα στον εαυτό μου, κάτσε στ’ αυγά σου, Θόδωρε, κι άσε τα μεγαλεία.
Προτιμώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και να πηγαίνω για ψάρεμα όποτε γουστάρω. Και αντί να ψαρεύω ψήφους, να ψαρεύω καμιά τσιπούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: