6 Μαρτίου 2019

Champions League: Ο Άγιαξ «διέλυσε» τη Ρεάλ και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Ένας φοβερός Άγιαξ «διέλυσε» τη Ρεάλ με 4-1 μέσα στο Μπερναμπέου και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, ανατρέποντας το 1-2 του πρώτου αγώνα.
Ο Άγιαξ πέτυχε τρία εκπληκτικά γκολ και έχοντας ως ηγέτη τον Τάντιτς ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και είχε δυο ασίστ υποχρέωσε τη Ρεάλ στη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της και την απέκλεισε για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια από τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ο ίδιος επιστρέφει σε αυτή μετά από τη σεζόν 1996-97.
Το σκορ άνοιξε στο 7’ ο Ζίγιεχ μετά από ασίστ του Τάντιτς, ο οποίος ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου γκολ στο 18’ με καταπληκτική ενέργεια, με τον Νέρες να περνάει τον Λουρτουά και να κάνει το 0-2.
Στο 62’ ο Τάντιτς με φοβερό σουτ έκανε το 0-3, με τη Ρεάλ να θέλει πλέον τρία γκολ. Στο 70’ ο Ασένσιο μείωσε σε 1-3, όμως δύο λεπτά μετά, ο Σένε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Ρεγκιλόν, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο (87΄ Βαλβέρδε), Λούκας Βάσκεθ (29΄ Μπέιλ), Βινίσιους (35΄ Ασένσιο), Μπενζεμά.
ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χααγκ): Ονάνα, Μαζραουί (81΄ Βέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (73΄ Ντε Βιτ), Ζίγιεκ, Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες (74΄ Ντόλμπεργκ).

Στα προημιτελικά και η Τότεναμ

Μετά το εντυπωσιακό 3-0 στο "Γουέμπλεϊ", η Τότεναμ πανηγύρισε νίκη επί της Ντόρτμουντ και στην Βεστφαλία με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Champions League με εμφατικό τρόπο απέναντι στην πρωτοπόρο της Bundesliga.
Η Μπορούσια πίεσε, είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Γιορίς κράτησε το μηδέν και έτσι το 49’ μετά από κάθετη πάσα του Σισοκό, ο Χάρι Κέιν με άψογο πλασέ «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση της Τότεναμ.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Βολφ (62' Μπρουν Λάρσεν), Ακάντζι, Βάιγκλ, Ντιαλό, Βίτσελ, Ρόις (74' Ντιλέινι), Γκέτσε, Σάντσο, Γκερέιρο (62' Πούλισιτς), Αλκάθερ.
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Γουίνκς (55' Ντάιερ), Σισοκό, Ερικσεν (83' Ρόουζ), Σον (71' Λαμέλα), Κέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: