13 Μαρτίου 2019

Champions League: Σπουδαία ανατροπή-πρόκριση για την Γιουβέντους - "Επτάρα" η Μάντσεστερ Σίτι

Με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γιουβέντους νίκησε με 3-0 την Ατλέτικο στο Τορίνο και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League, ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η… υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 7-0 τη Σάλκε και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 10-2.

Γιουβέντους - Ατλέτικο 3-0

Όπως αναμενόταν, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, η Ατλέτικο παρατάχθηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, χωρίς να έχει… βλέψεις να επιτεθεί, κάτι που τελικά «πλήρωσε». Με πρωταγωνιστές τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, η Γιουβέντους έκανε τη μεγάλη ανατροπή και με 3-0 πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
Το 1-0 έγινε στο 27’ με κεφαλιά του Ρονάλντο μετά από εξαιρετική σέντρα του Μπερναρντέσκι. Στο 49’ μετά από σέντρα του Ζοάο Κανσέλο και κεφαλιά του Ρονάλντο, ο Όμπλακ απέκρουσε εντυπωσιακά, όμως η goal-line technology έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος και έτσι έγινε το 2-0.
Στο 82’ o 19χρονος Κεάν έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όμως δύο λεπτά μετά, ο Μπερναρντέσκι ανατράπηκε από τον Κορέα μέσα στην περιοχή και ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε για τρίτη φορά τον Όμπλακ κάνοντας το 3-0 μέσα σε αποθέωση.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Ζοάο Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (67' Ντιμπάλα), Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς (80' Κέανε), Κριστιάνο.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Άριας (77' Βιτόλο), Χιμένες, Γκοδίν, Χουάνφραν, Σαούλ, Ρόδρι, Λεμάρ (58' Κορέα), Κόκε, Μοράτα, Γκριεζμάν.

Μάντσεστερ Σίτι - Σάλκε 7-0

Εντυπωσιακή η Μάντσεστερ Σιτι, διέλυσε με 7-0 τη Σάλκε και με συνολικό σκορ 10-2 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.
Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 3-0 σκοράροντας τρεις φορές μέσα σε οκτώ λεπτά (35’ πεν., 38’ Αγουέρο, 42’ Σανέ) ενώ στο δεύτερο ημιχρονο ανέλαβε δράση ο ασταμάτητος Σανέ που έβγαλε τρεις ασίστ σε Στέρλινγκ (56’), Μπερνάντο Σίλβα (71’) και Φόντεν (78’) για να εκτοξεύσει το ματς στο 6-0, με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο 84ο λεπτό γράφοντας το τελικό 7-0.
Με αυτό το θριαμβευτικό τρόπο λοιπόν, οι "πολίτες" πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του UCL, εκεί όπου βρίσκονται επίσης οι Άγιαξ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο και Γιουβέντους. Το «παζλ» των προημιτελικών ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης με τους αγώνες Μπάγερν - Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα - Λιόν (και οι δύο πρώτοι αγώνες στο 0-0).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντανίλο, Λαπόρτ (72' Ντελφ), Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σιλβα (64' Φόντεν), Στέρλινγκ Σανέ, Μπερνάντο Σίλβα, Αγκουέρο (65' Γκαμπριέλ Ζεζούς)
ΣΑΛΚΕ (Ντομένικο Τεντέσκο): Φέρμαν, ΜακΚένι (74' Μεντίλ), Σερντάρ, Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Σταμπουλί, Μπουργκστάλερ (79' Τέχερτ), Οτσίπκα, Σανέ, Μπρούμα, Εμπολό (69' Σκρίπτσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: