14 Μαρτίου 2019

Champions League: Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ στα προημιτελικά

Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ απέκλεισαν Λιόν και Μπάγερν αντίστοιχα και συμπλήρωσαν το «παζλ» των προημιτελικών του Champions League. Έτσι, θα βρεθούν στην Κλήρωση της Παρασκευής (15/3, 13:00) μαζί με Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Άγιαξ, Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπάγερν - Λίβερπουλ 1-3

Θριαμβευτική πρόκριση μέσα στο Μόναχο πήρε η Λίβερπουλ νικώντας με 3-1 την Μπάγερν στη ρεβάνς του 0-0 στο Άνφιλντ. Οι «Ρεντς» άνοιξαν το σκορ στο 26’ με το πολύ ωραίο γκολ του Μανέ μετά από μπαλιά του Φαν Ντάικ, όμως ο Μάτιπ με αυτογκόλ ισοφάρισε στο 39’ σε 1-1.
Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και στο 69’ ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μίλνερ έκανε το 1-2. Την πρόκριση της Λίβερπουλ σφράγισε στο 84’ ο Μανέ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαλάχ.
MΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72' Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες (79' Σάντσες), Ριμπερί (61' Κομάν), Ναμπρί, Λεβαντόβσκι.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (13' Φαμπίνιο), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (Οριγκί), Μανέ.

Μπαρτσελόνα - Λιόν 5-1

Πιστή στο… ραντεβού της με τα προημιτελικά του Champions League έμεινε η Μπαρτσελόνα. Με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, η Μπάρτσα συνέτριψε με 5-1 τη Λιόν και πήρε το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης για 12η συνεχόμενη χρονιά.
Η έκταση του σκορ αδικεί τη Λιόν καθώς στάθηκε πολύ καλά, όμως λύγισε στα τελευταία λεπτά, δεχόμενη τρία γκολ μετά το 78’. Το σκορ άνοιξε ο Μέσι με πεναλτι στο 17’ και στο 31’ ο Κουτίνιο σε κενή εστία μετά την ασίστ του Σουάρες έκανε το 2-0.
Η Λιόν μείωσε σε 2-1 με τον Τουσάρ στο 58’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως στο τέλος ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι. Στο 78’ ο Αργεντίνος, αφού «χόρεψε» τους αμυντικούς της Λιόν, με δεξί πλασε έκανε το 3-1 και δύο λεπτά μετά, πήρε τη μπάλα παό το κέντρο, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετική πάσα βρήκε τον ξεμαρκάριστο Πικέ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-1.
Ο Μέσι ήταν ο δημιουργός και του πέμπτου γκολ των «Μπλαουγράνα» στο 86’, με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να διαμορφώνει το τελικό 5-1.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (83' Σεμέδο), Πίκέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρθούρ (74' Βιδάλ), Μέσι, Κουτίνιο (70' Ντεμπελέ), Σουάρες.
ΛΙΟΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες (34' Γκοργκλέν), Ντουμπουά, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί (77' Κορνέ), Τουσάρ, Φεκίρ, Ντομπελέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι (73' Τραορέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: