7 Μαρτίου 2019

Champions League: Μεγάλη πρόκριση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο Παρίσι

Τρομερή, ιστορική πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν! Οι Άγγλοι πήγαν στο Παρίσι με το εις βάρος τους 2-0 στο "Όλντ Τράφορντ" και κατάφεραν να το ανατρέψουν με 3-1 και να προκριθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League! 
Ήρωες των "Κόκκινων Διαβόλων" ο Λουκάκου με τα δύο γκολ και ο 21χρονος Ράσφορντ που στο 90+3', κατόπιν υπόδειξης του VAR, δεν φοβήθηκε να σταθεί απέναντι στον εμβληματικό Τζίτζι Μπουφόν και να ευστοχήσει στο πέναλτι και να χαρίσει στην ομάδα του μια μεγάλη πρόκριση, παρά το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς δέκα ποδοσφαιριστές όπως οι Πογκμπά, Μάτα, Μάτιτς, Ερέρα, Λίνγκαρντ, Τζόουνς, Νταρμιάν, Βαλέντσια και Αλέξις Σάντσες.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Λουκάκου. Η Παρί ισοφάρισε στο 12’ με τον Μπερνάτ, όμως στο 30’ ξανά ο Λουκάκου έβαλε μπροστά στο σκορ τους «Κόκκινους Διαβολους».
Το 1-2 του ημιχρόνου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Σόλσκιερ και περισσότερο άγχος στην Παρί. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους Γάλλους, παρά τις ευκαιρίες που είχαν (ακυρωθέν γκολ Ντι Μαρία για οφσάιντ, δοκάρι με τον ίδιο παίκτη).
Το πλάνο της Γιουνάιτεντ φαινόταν να δουλεύει κι αναζητούσε μια στιγμή για να κάνει τη δουλειά. Αυτή τη βρήκε στο 90’, όταν ο Νταλότ, σούταρε με δύναμη με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κιμπέμπε. Ο Σκόμινα συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την άσπρη βούλα με τον Ράσφορντ στο 90+3' να υπογράφει μία ακόμη ευρωπαϊκή αποτυχία της Παρί Σεν Ζερμέν.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Κέρερ (70' Παρέδες), Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Βεράτι, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Μπερνάτ, Ντι Μαρία, Ντράξλερ (70' Μενιέ), Εμπαπέ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπαϊγί (36' Νταλότ), Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμιναϊ, Φρεντ, Γιανγκ (87' Γκρίνγουντ), Περέιρα (80' Τσονγκ), Ράσφορντ, Λουκάκου.

Πρόκριση με… VAR και για την Πόρτο

Με πέναλτι του Άλεξ Τέλες στο 117’, η Πόρτο νίκησε με 3-1 τη Ρόμα στην παράταση και πήρε το τέταρτο εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι «Δράκοι» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Τικίνιο Σοάρες στο 26’ όμως η Ρόμα ισοφάρισε με πεναλτι του Ντε Ρόσι στο 36’. Ο Μαρεγκά στο 52’ ισοφάρισε το σκορ (2-1) του πρώτου αγώνα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, ο Φλορέντσι τράβηξε από τη φανέλα τον Φερνάντο και ο Τσακίρ με τη βοήθεια του VAR καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλεξ Τέλες και έκανε το 3-1, σκορ που έδωσε την πρόκριση στην Πόρτο.
ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο (103' Μάξι Περέιρα), Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (93' Ερνάνι), Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα, Χεσούς Κορόνα (69' Μπραχίμι), Μαρεγκά, Σοάρες (78' Φερνάντο).
ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Ζουάν Ζέσους, Μανωλάς, Μαρκάνο (76' Κριστάντε), Κάρσντορπ (55' Φλορέντσι), Ενζοζνί, Ντε Ρόσι (45' Πελεγκρίνι, 96' Σικ), Κολάροβ, Τζανιόλο, Τζέκο, Περότι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: