23 Μαρτίου 2019

Προκριματικά EURO 2020: Νικηφόρα πρεμιέρα για την Ελλάδα

Νικηφόρα ξεκίνησε στα προκριματικά του Euro 2020 η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 2-0 του Λιχτενστάιν στη Βαντούζ, με γκολ που σημείωσαν οι Φορτούνης (45'+1') και Δώνης (80').
Η "γαλανόλευκη" που ήταν καταφανέστατα ανώτερη έκανε το χρέος της και καλείται τώρα να πάρει θετικό αποτέλεσμα την προσεχή Τρίτη (26/3) στη Βοσνία, στο δεύτερο παιχνίδι του γκρουπ.
Παρά τις πολλές απουσίες αλλά και τον τραυματισμό του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος θα χάσει το ματς με τη Βοσνία, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν ανώτεροι και άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Κουρμπέλης με βαθιά μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Φορτούνη και αυτός με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1.
Η Ελλάδα κυριάρχησε και στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά «κλείδωσε» τη νίκη στο 80ο λεπτό. Ο Μασούρας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Δώνη στην πλάτη της άμυνας, ο επιθετικός της Στουτγάρδης κοντρόλαρε με το στήθος και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ (Χέλγκι Κόλβιντσον): Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ (86' Φρικ), Μάρτιν Μπίχελ (67' Ζέλε), Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς, Γκίμπσερ (77' Γιλντίζ).
ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83' Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71' Κολοβός), Μήτρογλου (23' λ. τρ. Δώνης) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: