6 Μαρτίου 2019

Tετραμερής Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου - ΗΠΑ στη Μεσόγειο


Στις 20 Μαρτίου υπογράφεται η σύμβαση για τον τεράστιο αγωγό East Med που θα ξεκινάει απο το Ισραήλ, θα περνά από Κύπρο, Κρήτη και θα καταλήγει στην Ιταλία.

Οι υπογραφές θα πέσουν στο Ισραήλ αντί για την Κνωσό της Κρήτης, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, για να διευκολυνθεί και να παραστεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα κάνει στάση στο Ισραήλ κατευθυνόμενος προς Κουβέιτ.

Έτσι, η τριμερής Τσίιπρα, Αναστασιάδη, Νετανιάχου αναβαθμίζεται και - εκτός μεγάλου απροόπτου - γίνεται τετραμερής με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

«Έχει μεγάλη σημασία ότι η συμμετοχή του Πομπέο οριστικοποιήθηκε μια ήμερα μετά τις ανακοινώσεις για το κοίτασμα “Γλαύκος” στην κυπριακή AOZ. Oι Aμερικανοί που κάνουν και τις έρευνες θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο την επένδυσή τους» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.

Όπως πρόσθεσε, η συμμετοχή Πομπέο ειναι το πιο ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Αμέσως μετά τις 20 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα πάει στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ στην πορεία θα επισκεφτεί ο Ζάεφ την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: