30 Απριλίου 2019

1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για 1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ 
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ 
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


Συνάδελφοι κ  Συναδέλφισσες
Η  εργατική  τάξη όλου του κόσμου ετοιμάζεται να  υποδεχτεί την 1η του  Μάη με απεργία. Είναι η μέρα όπου οι εργάτες όπου γης  κάνουν το δικό τους απολογισμό. Τιμούν αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες που πέσανε  στο καμίνι της ταξικής πάλης από την εξουσία των κεφαλαιοκρατών στο Σικάγο πριν 133 χρόνια, διεκδικώντας 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο.
Τιμούμε τους εργάτες της πρώτης  ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη  όπου το αστικό κράτος δολοφόνησε τους καπνεργάτες διαδηλωτές. Τιμούμε τους 200 εκτελεσμένους της  Καισαριανής από τους φασίστες κατακτητές.
Το μήνυμα της 1ης Μάη εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. Η ίδια τάξη που ήταν στην εξουσία πριν 133 χρόνια είναι  και σήμερα. Είναι αυτή η οποία οικοδομεί ένα νέο εργασιακό καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς με ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση  για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας για ακόμα περισσότερα κέρδη για τη μεγαλοεργοδοσία. Με αυτήν την πολιτική εμάς τους συνταξιούχους που  δουλέψαμε σκληρά στις βιομηχανίες, στον πρωτογενή τομέα, στις υπηρεσίες, στο εμπόριο, στο δημόσιο, κλπ, μας πετούν στον καιάδα. Μας μείωσαν τις συντάξεις  έως και 50%, ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ την υγεία την παραδίνουν στους επιχειρηματίες, και όλα αυτά με το ψέμα ότι τάχα δεν αντέχουν τα ταμεία. Με τα δικά μας χρήματα  όμως χρηματοδοτούν τους κεφαλαιοκράτες, τα ανθρωποσφαγεία του ΝΑΤΟ με 4 δις το χρόνο για να δολοφονούν τους λαούς, σπέρνοντας τη δυστυχία και την προσφυγιά. Με δικά μας χρήματα πληρώνουν τα δάνεια που παίρνουν οι επιχειρηματικοί  όμιλοι και οι επίδοξοι επενδύτες καπιταλιστές, δηλαδή όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Συνάδελφοι  και Συναδέλφισσες  
Σ’ αυτό το  ιστορικό ραντεβού της εργατικής τάξης  οι απόμαχοι της δουλειάς δε μπορούν να μη δώσουν  το δικό τους αγωνιστικό παρόν δίπλα στα παιδιά μας τα εγγόνια μας το ταξικό εργατικό κίνημα,  μακριά από την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΣΕ και όσους την προσκυνούν αμαυρώνοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.
Διαδηλώνουμε όλοι μαζί ενάντια στις  αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, βάζοντας μπροστά τις δίκες μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Λέμε όχι στις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τη φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας. Απαιτούμε  εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. - Την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2010. - Την επιστροφή όλων των κλεμμένων. - Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης με όλες τις απώλειες. Για εμάς δεν υπάρχει το περασμένα ξεχασμένα. Διεκδικούμε όλα όσα μας έκλεψαν όλες οι  κυβερνήσεις, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οτι δεν κάνουμε πίσω.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η ΜΑΗ στην  πλατεία Ελευθερίας (Κατερίνη) στις 10:30πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: