17 Απριλίου 2019

2ο Τοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος Erasmus+ SPORT “Nautilius”: «Πνευματική και σωματική ευεξία μέσω της κολύμβησης»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο “Nautilius”, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι, διοργάνωσαν το 2ο Τοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος «Nautilius» με θέμα: «Πνευματική και σωματική ευεξία μέσω της κολύμβησης».
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπαιδευτικών και άλλων ενδιαφερομένων, την Τρίτη  16-04-2019 στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου «Αστερίας».
Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία τους  ο κ. Ράπτης Γεώργιος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για την Φυσική Αγωγή, του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες-ουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις για δύο Θεματικές Ενότητες και να συμμετάσχουν σε ένα πρακτικό μάθημα κολύμβησης.
Η 1η Θεματική Ενότητα αφορούσε την Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο “Nautilius” στην οποία εισηγήτρια ήταν η Δήμητρα Μήτσιου, Διοικητική Υπάλληλος ΠΕ1, της ΔΙΔΕ Πιερίας και Project Manager του Προγράμματος Nautilius στην ΔΙΔΕ Πιερίας.
Η 2η Θεματική Ενότητα αφορούσε την «Πνευματική και σωματική ευεξία μέσω της κολύμβησης», στην οποία εισηγητής ήταν ο Δρ. Θωμάς Νικοδέλης, ο οποίος διδάσκει ως ΕΔΙΠ στην Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ και είναι ο Project Manager του Προγράμματος Nautilius στον Αθλητικό Σύλλογο «Αστερίας». Ο Δρ. Θωμάς Νικοδέλης παρουσίασε τις Καλές Πρακτικές που εφαρμόζονται στις τρεις συμμετέχουσες χώρες του Nautilius (Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία), οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα της ανταλλαγής των Καλών Πρακτικών κατά τη διάρκεια του 2ου Workshop του Nautilius θέμα του οποίου ήταν «Η Πνευματική και σωματική ευεξία μέσω της κολύμβησης».
Το 2ο μέρος του Σεμιναρίου περιλάμβανε ένα πρακτικό μάθημα κολύμβησης στο οποίο εφαρμόστηκαν οι καλές πρακτικές.
Οι Παιδαγωγικές Ομάδες του Προγράμματος Nautilius, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  και του Αθλητικού Συλλόγου «Αστερίας» ευχαριστούν θερμά συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στο 2ο Τοπικό Σεμινάριο του Nautilius για την έμπρακτη υποστήριξη τους.
Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται  με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: