16 Απριλίου 2019

Γιάννης Δραγασάκης: Επαρκή τα αποθέματα ώστε να μην δανειστούμε έως το 2023

eparki-ta-apothemata-wste-na-min-daneistoume-ews-to-2023
Στην διαβεβαίωση ότι τα αποθέματα των δημόσιων ταμείων είναι επαρκή ώστε η χώρα μας να μην καταφύγει σε νέο δανεισμό έως το 2023 προχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης από τη Βουλή.

Ανέφερε πάντως ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζήτηση με στόχο να αποπληρωθούν κάποια δάνεια του ΔΝΤ κυρίως τα ακριβά. «Αυτή η ρευστότητα δημιουργεί τη δυνατότητα να βελτιωθεί η διεθνής πιστοληπτική εικόνα της χώρας, να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού και να βρούμε τρόπους επιτάχυνσης της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομίας απέσυρε διάταξη η οποία κατά την αντιπολίτευση ευνοούσε επιχειρήσεις που χρησιμοποίησαν ανακριβή ή πλαστά τιμολόγια σε επενδυτικά προγράμματα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης προανήγγειλε την απόσυρση της ρύθμισης που ελαστικοποιεί τις κυρώσεις προς όσους εντοπίζονται να έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά τιμολόγια προκειμένου να δικαιολογήσουν δαπάνες επενδυτικών σχεδίων.

Το θέμα είχε θέσει αρχικά ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Φέρνετε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με δήθεν νέα μαρκίζα, αλλά με φωτογραφικές διατάξεις. Οι παλιές «κακές» Κυβερνήσεις, του «παλιού πολιτικού συστήματος», είχαν εντοπίσει τους επιχειρηματικούς ομίλους που κατέθεσαν τα πλαστά τιμολόγια στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και, όχι απλώς δεν τους νομιμοποίησαν, αλλά τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις.
 Σήμερα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να τους νομιμοποιήσει. Τους «ξεπλένει» κανονικά, παρ’όλο που εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, τους έχουμε ξεσκεπάσει εδώ και μέρες. Γιατί δεν καταθέτει ο κ.Υπουργός εδώ στη Βουλή τον κατάλογο των πλαστών τιμολογίων και των ομίλων που τα έχουν εκδώσει, όπως ζητώ εδώ και μέρες; Να δούμε την αξία των ακινήτων, πόσα χρήματα έχουν πάρει, σε πόσα αντιστοιχούν τα πλαστά τιμολόγια, πόσα είχαν πάρει από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, τι ξεπλένεται σήμερα. Αυτό είναι το «νέο πολιτικό ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή τη «διαφάνεια» θέλατε να φέρετε;».

Εξηγήσεις για την ρύθμιση ζήτησε και ο κ. Νίκος Δένδιας από την ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: