13 Απριλίου 2019

Με 4 εθνικές διακρίσεις και 157 συμμετοχές η χώρα μας κατέκτησε τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Με 157 εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετείχε η Ελλάδα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB Berlin, που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, στο Βερολίνο.

Και φέτος, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην οποία γίνεται ο απολογισμός, το Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο διοργάνωσε ο ΕΟΤ, αναδεικνύοντας το δυναμικό «παρών» της Ελλάδας και δίνοντας τη δυνατότητα στις ελληνικές εταιρίες να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ελκυστικό ελληνικό τουριστικό προϊόν, μέσα από δρώμενα, όπως παρουσιάσεις από σεφ και live cooking. H προσέλευση στο ελληνικό Περίπτερο ήταν μεγάλη τόσο τις τρεις πρώτες μέρες, που αφορούσε τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τις δύο επόμενες, όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή και για το κοινό.

Εκτός των άλλων ανεξάρτητων εκθετών, που συμμετείχαν στην έκθεση, η εταιρία-μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, ανέλαβε για πρώτη χρονιά τη διοργάνωση της συμμετοχής του δήμου Σκιάθου, δίνοντας την ευκαιρία στους επιχειρηματίες του νησιού να προωθήσουν τον προορισμό, στοχεύοντας στη γερμανική αγορά.

Συνολικά στην έκθεση συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 181 χώρες. Μεταξύ των 160.000 επισκεπτών, που ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, καθώς και από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με στόχο τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου, που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ITB Berlin 2019 επιφύλασσε σημαντικές διακρίσεις για την Ελλάδα, η οποία απέσπασε τέσσερα διεθνή βραβεία. Πιο συγκεκριμένα, στον διεθνή διαγωνισμό PATWA International Awards, που χαρακτηρίζεται ως «τα Όσκαρ του Τουρισμού», η Ελλάδα ανακηρύχθηκε «Ο καλύτερος προορισμός για διακοπές αναψυχής (Best Destination - Leisure)», ενώ η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, βραβεύθηκε ως «Η Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως», παρέλαβε το βραβείο αριστείας «Woman Achiever» από το Ινστιτούτο Γυναικών της Νότιας Ασίας (ISAW) για την προσφορά της στην Περίθαλψη Γυναικών και Παιδιών, καθώς και το βραβείο από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (ΙΙΡΤΙ) - Celebrating Her, για την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: