12 Απριλίου 2019

Ποινή φυλάκισης 58 ετών στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα

Ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή κάθειρξης 58 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, αλλά και για τρεις ένοπλες ληστείες που φέρεται να διέπραξε στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για υποθέσεις που περιλαμβάνονται σε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο ο 53χρονος καταζητούμενος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί, μαζί με τους φερόμενους ως συνεργούς του. Σε αντίθεση όμως με τους συγκατηγορουμένους του, που καταδικάστηκαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, ο Βασίλης Παλαιοκώστας δεν είχε κριθεί από τη Δικαιοσύνη για τις παραπάνω πράξεις, καθότι ένα εξάμηνο μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή Μυλωνά ακολούθησε, τον Φεβρουάριο του 2009, η κινηματογραφική του απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού (απόδραση «καρμπόν» με εκείνη που προηγήθηκε σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα).
Η παραπομπή του στο ακροατήριο ανεστάλη έκτοτε, διότι εθεωρείτο «αγνώστου διαμονής».
Στην απολογία του στον τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε αρνηθεί να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας. Αυτό άλλαξε όμως με νομοθετική ρύθμιση του 2011 για τους «φυγόδικους», που δεν μπορούσαν να δικαστούν και θεωρείται πλέον ως «τόπος διαμονής» ο χώρος που έδωσαν την τελευταία απολογία τους. Εν προκειμένω, για τον 53χρονο δραπέτη, το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: