11 Απριλίου 2019

Αδελφοποίηση του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» με την «Ελληνική Κοινότητα Γκελεντζίκ» στο 5ο Γυμνάσιο

 
Την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στις 11:00 επισκέφθηκε το σχολείο μας, εν όψει της επίσημης τελετής αδελφοποίησης του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» με την «Ελληνική Κοινότητα Γκελεντζίκ», αντιπροσωπεία από την πόλη Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας, καθώς το σχολείο μας είναι αδελφοποιημένο με το Νο 12 μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υποστηρίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεών της.
Μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο κλίμα που δημιούργησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές, έγινε η υποδοχή των εκπροσώπων του Α’ Αντιδημάρχου της πόλης Γκελεντζίκ ΝΤΕΝΙΣ ΠΟΛΟΥΙΑΝΟΒ, των αντιδημάρχων ΕΛΙΣΑΒΕΤΑ ΜΑΙΣΤΡΕΝΚΟ, ΕΛΕΝΑ ΒΑΣΙΛΕΝΚΟ, του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Ρωσίας και προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Γκελεντζίκ κ. Γκάμλετ Βασίλιεβιτς Αφλατόν Σολάχωφ, του προέδρου του Δ.Σ. του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» Χρήστου Ορφανίδη, του πρώην προέδρου του Δ.Σ. Άρη Κασιμίδη και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η επίσκεψη είχε ως στόχο την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών φιλίας, συνεργασίας, κοινωνικών σχέσεων, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια εκμάθησης Ελληνικών στις ελληνικές κοινότητες της περιοχής.

Μεταξύ των δυο πλευρών ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα και ακολούθησε μικρός μπουφές με γλυκίσματα και αναψυκτικά. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του σχολείου που ερμήνευσε γνωστά ελληνικά και ρωσικά τραγούδια. Ακόμη μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου χόρεψαν ρωσικό βαλς και ελληνικούς χορούς. Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και παρακολούθησε μάθημα Ρωσικής Γλώσσας που γίνεται στο σχολείο σε εθελοντική και προαιρετική βάση μετά το πέρας των μαθημάτων και αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά προσέρχονται σ’ αυτά με ζήλο συμμετέχοντας πολύ ενεργά. Η άμεση επαφή που έχουν μέσω της γλώσσας με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τα έθιμα της Ρωσίας αποδεικνύεται το ισχυρότερο κίνητρο για να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά του αδελφοποιημένου σχολείου Νο 12.

Η συνάντηση αυτή άφησε σε όλους μια απέραντη χαρά, καθώς νέοι δρόμοι συνεργασίας ανοίγονται ανάμεσα σε δύο λαούς που τους ενώνουν χιλιάδες χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντης Δ/θμιας κ. Ι. Καζταρίδης, η Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων ΔΙΔΕ Πιερίας κα Μυράντα. Παππά, ο προϊστάμενος του Κ.Ε.Σ.Υ. κ. Δ. Συριανίδης, ο πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Χρυσ. Κυραιλίδης, ο κ. Γ. Σαββίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα Μ. Γιαννακίδου, μέλη του Δ.Σ του συλλόγου και γονείς.

Η Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, το Σύλλογο των καθηγητών για την υποστήριξή του, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, τους γονείς, τους μαθητές και τέλος, όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας,
Η Διευθύντρια
Ελένη Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: