16 Απριλίου 2019

5ο ΓΕΛ Κατερίνης Θεατρική Παράσταση «Ο Επιθεωρητής»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης: η πρώτη στον σχολικό χώρο για τους μαθητές, με ένα ενθουσιώδες κοινό που παρακολούθησε με έκδηλο ενδιαφέρον και η δεύτερη για το κοινό, το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος, με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό για τις μαθητικές επιδόσεις.

Επιλέχθηκε για τη φετινή παράσταση το έργο «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ. Μια εύθυμη σάτιρα για την φιλαργυρία και την ηλιθιότητα των γραφειοκρατών ανώτερων υπαλλήλων, μια φαρσοκωμωδία που θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα στη ρωσική λογοτεχνία. Αφορά τους τοπικούς ανώτερους υπαλλήλους μιας μικρής πόλης, που μπερδεύουν έναν νέο ταξιδιώτη μ' έναν αναμενόμενο κυβερνητικό επιθεωρητή και του προσφέρουν εξευμενιστικές δωροδοκίες, για να τον πείσουν ν' αγνοήσει την αρχικά κακή μεταχείρισή του απ' αυτούς.

Το έργο θεωρείται κλασικό και κάνει τον θεατή να συμμετέχει στην υπόθεση, να αντιλαμβάνεται την διαφθορά εκείνης της εποχής και να κάνει ανάλογες συγκρίσεις με την σημερινή κοινωνία.

Στην παράσταση συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι εξής μαθητές - ηθοποιοί: Αρβανίτης Μιλτιάδης, Βούλγαρη Λουίζα, Γεωργαντοπούλου Άννα, Δημητριάδης Ιωάννης, Κοντοφάκας Δημήτρης, Λαβαντσιώτη Χριστίνα, Μουλάι Χριστιάνα, Παπουτσίδου Ραφαηλία, Πετρίδου Πολυξένη, Σαμακοβλή Βασιλική, Σίμου Χριστίνα, Τερζοπούλου Σοφία, Φουντουκίδου Χριστίνα. Μαθητές βοηθοί ήταν οι:
Παππάς Αλέξανδρος, Γεωργούσης Στέλιος, Παχής Αθανάσιος. Την αφίσα φιλοτέχνησε η Σεμερτζίδη Ιωάννα. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Βαλεντίνος Πελάγος με βοηθό σκηνοθέτη τον Άρη Γιαννακόπουλο. Τη φωτιστική-ηχητική κάλυψη παρείχε ο Μιχάλης Καμανατζής. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν οι: Ζάλιος Χρήστος, Λιακοπούλου Ευτυχία, Παπακώστα Κατερίνα.

Η Διευθύντρια 
Μαρία Κορύτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: