18 Απριλίου 2019

Μετά από τις 6 Μαΐου οι 120 δόσεις για ασφαλιστικές οφειλές

Τελικά η πολυαναμενόμενη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα έρθει στη Βουλή πριν από το Πάσχα, καθώς οι νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί- καλώς εχόντων των πραγμάτων- αφού ανοίξει η Βουλή, δηλαδή μετά από την Κυριακή του Θωμά.
Αν και από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για «τεχνικά ζητήματα», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιτία της νέας αναβολής είναι οι ενστάσεις από τους Θεσμούς. Συγκεκριμένα, πηγές από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο σημείωσαν ότι δεν έχουν συμφωνήσει επί του σχεδίου, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για θέμα που θα απασχολήσει την 3η αξιολόγηση. Αφήνοντας, δε, αιχμές για το σχέδιο της ρύθμισης, οι ίδιες πηγές παρατηρούν ότι διαφαίνεται πως θα ενισχύσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού για την επιδιωκόμενη θετική κατάληξη του νέου θρίλερ, είναι στο Euroworking Group της 2ας Μαίου, όπου πιθανότατα θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση/ενημέρωση της ρύθμισης προς τους Θεσμούς και τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης. Λίγες ημέρες μετά, στις 6 του μήνα, επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών, όπου όπως όλα δείχνουν θα κριθεί η τύχη των 120 δόσεων.

Κι αν για την «ώριμη» ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας υπάρχει, όπως φαίνεται, «μπλόκο» των Θεσμών, ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για την αντίστοιχη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αν και τελεί ακόμα υπό διαμόρφωση, θα προβλέπει- εφόσον περάσει από τις Συμπληγάδες των δανειστών- αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: