12 Απριλίου 2019

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στο Περιστέρι – Κατασχέθηκαν 915 δενδρύλια

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, στο Περιστέρι. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων Αλβανών ηλικίας από 35 έως 39 ετών, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 915 δενδρύλλια κάνναβης, 2,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου, καθώς και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στη σύλληψη των τεσσάρων μετά από αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με καλλιέργεια φυτείας κάνναβης εσωτερικού χώρου και ενδελεχή αστυνομική διερεύνηση. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, η οποία εκτεινόταν τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην περαιτέρω διακίνηση τον ποσοτήτων κάνναβης, μετά την επεξεργασία των δενδρυλλίων. Επιπρόσθετα εντοπίσθηκε και ο χώρος που είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργαστήριο-φυτώριο.

Από τη μεθοδολογία δράσεως και τις κατασχεθείσες ποσότητες, προκύπτει εκ μέρους των εμπλεκομένων, επαγγελματική υποδομή στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης υδροπονικής μορφής, με το προσδοκώμενο όφελος από τις ποσότητες που θα διακινούσαν, μετά τη συγκομιδή και επεξεργασία των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν, να υπερβαίνει τις -500.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: