26 Απριλίου 2019

Σρι Λάνκα: Πυρά μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ομάδας ενόπλων

sri-lanka-pura-metaksu-dunamewn-asfaleias-kai-omadas-enoplwn
Οι αστυνομικές αρχές στην Σρι Λάνκα συνέλαβαν επτά ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε ένα σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο του στρατού.
Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στην παραλιακή κωμόπολη Σαμαντουράι, στα νότια της Καλμουνάι. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι αστυνομικοί πήγαν να ερευνήσουν και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες επιθέσεις, κυρίως εναντίον χώρων λατρείας.

Τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι οι φερόμενοι ως δράστες ανατινάχθηκαν λίγο μετά την έναρξη της συμπλοκής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές ασφαλείας κατάσχεσαν ρουχισμό και σημαίες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, 150 δεσμίδες εκρηκτικών, 100.000 μπάλες σιδήρου, drones και τουλάχιστον, ένα γιλέκο αυτοκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρεις περιοχές της Σρι Λάνκα, ανάμεσα στις οποίες και το Καλμουνάι, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές στην κοινότητα Κολόμπο και ο αρχιεπίσκοπος Μάλκολμ Ραντζίτ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυριακάτικη λειτουργία δεν θα τελεστεί, μέχρι νεωτέρας.

Πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σχεδίαζαν να πλήξουν και τεμένη σουφιστών, τους οποίους θεωρούν αιρετικούς. Σε πολλά τζαμιά, αλλά όχι σε όλα, η σημερινή προσευχή ματαιώθηκε.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους πολίτες, εκ μέρους της κυβέρνησής του, επειδή οι αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις πολύνεκρες επιθέσεις. "Δεσμευόμαστε να ξαναχτίσουμε τις εκκλησίες μας, να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την τρομοκρατία, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα ο πρόεδρος Μαϊθραπάλα Σιρισένα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση επειδή δεν σταμάτησε τους τρομοκράτες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: