12 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση της γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ

C:\Users\PC\ΛΟΓΟΤΥΠΑ\pame_11.jpg
Με κάθε τρόπο επιχειρεί η νόθα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να φιμώσει το ταξικό κίνημα, η οποία εδώ πάνω από μια εβδομάδα δεν δίνει την αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚ για να πραγματοποιήσει σύσκεψη το ΠΑΜΕ.

Με διάφορες προφάσεις του τύπου ‘‘ο υπάλληλος είναι σε άδεια’’, ή ‘‘η αίθουσα δεν είναι ελεύθερη καμία μέρα’’ η νόθα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης επιχειρεί να πετάξει έξω από το φυσικό τους χώρο εργαζόμενους και συνδικαλιστές που θέλουν να συνεδριάσουν για να οργανώσουν την πάλη τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους εργασιακούς χώρους, εξ αιτίας της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για την εργοδοτική διοίκηση. Άλλωστε δεν έχουν και ιδιαίτερες σχέσεις με τους εργαζόμενους, παρά μόνο όταν πρόκειται να διοργανώσουν σεμινάρια για την ανάπτυξη (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), για να στείλουν φθηνό εργατικό δυναμικό στις μεγάλες επιχειρήσεις, και να διαμορφώνουν εκλογικούς καταλόγους για κάθε χρήση.

Ακολουθούν πιστά τα βήματα της συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπάλληλων. Προφανώς ενοχλημένοι από την αποτυχημένη προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν συνέδρια με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, προσπαθούν τώρα με κάθε τρόπο να κάμψουν το ηθικό των ταξικών σωματείων και συνολικά των εργαζομένων. Προσπαθούν να εμποδίσουν τη ζωντανή λειτουργία των σωματείων και ανατριχιάζουν όταν ακούνε για συσπείρωση εργαζομένων με προσανατολισμό που είναι ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών και τα αντεργατικά σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης.

Οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάνουμε σαφές ένα πράγμα. Πρακτικές που μόνο στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό και την αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος, δεν πρόκειται να περάσουν.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΚ, πάρα τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε, να υπερασπιστούν το δικαίωμα που έχουμε (και με βάση το καταστατικό του ΕΚΚ) στο να αξιοποιούμε το χώρο για την οργάνωση της δράσης μας. Αυτές οι πρακτικές αυθαιρεσίας της νόθας διοίκησης του ΕΚΚ, λειτουργώντας σαν να τους ζητάμε να συνεδριάσουμε δίπλα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους, πρέπει να πάρουν οριστικό τέλος.

Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: