12 Απριλίου 2019

Κλειστά σχολεία: «Λουκέτο» σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια – Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλειστά σχολεία: «Λουκέτο» σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια – Απεργούν οι εκπαιδευτικοί
 «Λουκέτο» θα μπαίνει σήμερα (12/4/19) σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, εξαιτίας της 24ωρης απεργία από τους προέδρους των ΕΛΜΕ.

Η 24ωρη απεργία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιείται για τις αλλαγές που προωθούνται στο Λύκειο αλλά και στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.Συλλαλητήρια το μεσημέρι της Παρασκευής (12/4/19)
Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν και συλλαλητήρια τα οποία προγραμματίζονται για τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια για την Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις κεντρικές πλατείες των υπολοίπων πόλεων της χώρας.


Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συμβάλλουν στην οργάνωση συζητήσεων και εκδηλώσεων για τις αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο», αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: