17 Απριλίου 2019

Αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι του περσινού αγώνα ΟΦΗ - Αιγινιακός

Αθώους έκρινε το Εφετείο όλους τους εμπλεκόμενους στον περιβόητο αγώνα ΟΦΗ - Αιγινιακός, ανατρέποντας άρδην τα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης.

Η αθωωτική απόφαση συνεπάγεται την ακύρωση της πρωτόδικης, βάσει της οποίας οι δύο ομάδες επρόκειτο να τιμωρηθούν με υποβιβασμό. Έτσι, ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει για την παραμονή του στην Super League, σε αντίθεση με τον Αιγινιακό που, ούτως ή άλλως, έχει υποβιβαστεί και αγωνιστικά από την Football League.
Στην απόφαση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι "απορρίπτεται ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης. Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ Αιγινιακός, Τσάλος, Νώπας, Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Γιατζιτζόγλου, δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα των συγκεκριμένων άρθρων του κώδικα δεοντολογίας".
Υπενθυμίζεται πως με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο ΟΦΗ υποβιβαζόταν στη Football League και θα άρχιζε το νέο πρωτάθλημα με -6, ενώ ο Αιγινιακός στη Γ’ Εθνική και επίσης θα ξεκινούσε με -6.
Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ.Τσάλο και του Αιγινιακού Γ. Νιώπα είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.
Στους ποδοσφαιριστές Β.Λιόλιο, Θ.Τόλιο και Π.Γιατζιτζόγλου είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για,10 χρόνια.
Στον Αλ.Μαχαιρίδη είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: