19 Απριλίου 2019

Άρση ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά και Αριστείδη Φωκά

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά ψήφισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ψήφισαν 213 βουλευτές και κατά της άρσης μόνο ένας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων ψήφισαν 209 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις βουλευτές, ενώ υπήρξε κι ένα παρών.
Κι οι δύο πρώην υπουργοί είχαν νωρίτερα ζητήσει την άρση της ασυλίας τους, αν κι οι δύο μίλησαν για «σκευωρία» εναντίον τους από την μεριά της κυβέρνησης με στόχο τα πολιτικά οφέλη ενόψει των εκλογών. Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε επίσης υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά για υπόθεση διαμάχης του με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία με 212 «Ναι» και τρία «Όχι».
Κατά της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά οι ΑΝΕΛ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας, κατά της άρσης ασυλίας του Αν. Λοβέρδου ψήφισε μόνο ο Αρ. Φωκάς των ΑΝΕΛ. Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά, ενώ παρών ψήφισε ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων. Τα τρία «Όχι» στην άρση της ασυλίας του Αρ. Φωκά προέρχονταν από τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: