16 Απριλίου 2019

Και με τη βούλα ίδρυση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Αποτέλεσμα εικόνας για Και με τη βούλα ίδρυση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας πέρασε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ «κατά» ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σημείωσε ότι «το γεγονός ότι η χώρα έχει αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία επικαιροποιείται και εξειδικεύεται, ότι αποκτά σύγχρονες πολιτικές που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και το αδειοδοτικό περιβάλλον, το γεγονός ότι δημιουργούμε χρηματοδοτικά εργαλεία, που - συμπληρωματικά με τις τράπεζες προφανώς - μας επιτρέπουν να καλύψουμε ταχύτατα τα χρηματοδοτικά κενά, είναι δυνατότητες του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος».

Ο Γιάννης Δραγασάκης, πάντως, απέσυρε τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 40, που αφορούσε σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για περιπτώσεις επιχειρήσεων οι οποίες τα παλαιότερα χρόνια εντάχθηκαν σε αναπτυξιακά προγράμματα και έχουν εκκρεμότητες με πλαστά ή παράτυπα τιμολόγια. Η ΝΔ εξέφρασε ενστάσεις για τη ρύθμιση, ενώ η ΔΗΣΥ, δια του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, είχε δηλώσει ότι θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Αποσύροντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε «θέλουμε μια ευρύτερη πλειοψηφία και συναίνεση για να την επικυρώσουμε. Επισημαίνω απλώς σε όσους την καταψηφίσουν ότι ενδεχομένως αυτό να έχει κάποιες συνέπειες, τις οποίες μετά θα τις βρείτε μπροστά σας», προσέθεσε ο κ. Δραγασάκης, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αντιπολίτευσης και πάντως ανέφερε ότι από το άρθρο 40 «θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την πρώτη παράγραφο που αυστηροποιεί τα πρόστιμα».

Περαιτέρω, η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η ψηφοφορία, θα διεξαχθεί αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: