8 Απριλίου 2019

Απάντηση του Σωτήρη Γκούνα προς τον Θανάση Λιακόπουλο

Κύριε Λιακόπουλε

Ασχοληθήκατε μαζί μου. "Αιδώς Αργείοι". Είναι φράση του Αίαντα και εννοεί εκείνους που δεν έχουν καθόλου ντροπή.
Διαβάστε λοιπόν.

Στο τέλος του Δεκέμβρη του 2012 συγκαλέσαμε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου "Παραλιακού Οικισμού Ολυμπιάδα" Κορινού. Η πρόσκληση αναρτήθηκε στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της Κατερίνης νομότυπα.

Εσείς δεν ήσασταν παρών και μάλιστα οι "περί τον Δήμαρχο", που τότε ήσασταν και εσείς μας λοιδορούσατε και σαμποτάρατε την συγκρότηση οργάνου, που για πρώτη φορά αναλάμβανε ως εξωτερικό πιεστικό όργανο προς την "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑ ΑΕ".

Εμείς ξεκινήσαμε αγώνα δρόμου. Ενημερωθήκαμε αρχικά με τεράστια δυσκολία, διότι κανείς δε μας έδινε στοιχεία και σημασία για το τι συνέβαινε στην "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑ ΑΕ".

Αμέσως αποστείλαμε έγγραφη διακοίνωση προς τον υπουργό κ. Καλαφάτη προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προς τους Βουλευτές της περιόδου εκείνης, προς την Αντιπεριφερειάρχη, προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου γνωστοποιώντας το πρόβλημα της τελμάτωσης του οικισμού. Ιούνιος του 2013.

Πριν από αυτά ο κ. Χιονίδης είχε αναγγείλει δημόσια, ότι όλα τα προβλήματα ήταν λυμένα και μόνον "ο τύπος των κτισμάτων" εκκρεμούσε. Το 2011 ο κ. Χιονίδης χωρίς άδεια περιβαλλοντικών όρων επεμβαίνει στην Ολυμπιάδα με την δημιουργία έργων άσκοπων, τα οποία εν πολλοίς δημιούργησαν παρενέργειες για την περιβαλλοντική άδεια (διαπίστωση μετά τον Σεπτέμβρη του 2013) με διασπάθιση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2013 σε 700 περίπου ιδιοκτήτες στον Κορινό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αναφέραμε (εγώ προσωπικά) όλο το ιστορικό και φυσικά καταγγείλαμε τον Δήμαρχο και όλους τους Πολιτειακούς παράγοντες και το χειρότερο την "πατάτα" όλων εσάς των υπευθύνων, ότι δεν υπήρχαν περιβαλλοντικοί όροι. Πολιτικός μηχανικός ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης και δικηγόρος εσείς.

Ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται με άνοιγμα των "Πολιτειακών Θυρών" από τον κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο, Βουλευτή τότε της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσκεψη στον υπουργό τότε Υ.ΠΕ.Κ.Α. κ. Μανιάτη, την ίδια περίοδο επισκεφθήκαμε και τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς του ίδιου Υπουργείου ως και τις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Εσείς για όλα αυτά δεν είχατε γνώση; Δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή δεν λάβατε γνώση, άρα ανίκανος ή εσκεμμένα αποσιωπείτε το γεγονός, δηλαδή ΨΕΥΤΗΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Το 2014 πετυχαίνουμε την υπογραφή της ΕΠΟ με κωδικό αριθμό ΑΔΑ: 7ΩΖΝΟ-6ΑΚ από τον τότε αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Ταγαρά.

Τον Οκτώβρη του 2015 συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση με την ίδια επιτυχία στον ίδιο χώρο, όπου εκεί καταθέτουμε μια σειρά ερωτημάτων προς τους Πολιτειακούς παράγοντες. Θα σας υπενθυμίσω τα δύο:

1. Ερώτημα 3ο
Υποβάλλετε ένσταση κατά των περιβαλλοντικών όρων και εμείς το μαθαίνουμε τελευταίοι και αυτό από ακριτομυθίες περιπλανώμενες. Ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας και δήμαρχος της Κατερίνης είχε ηθικό χρέος να μας ενημερώσει άμεσα. Δυστυχώς δεν το έπραξε.

2. Ερώτημα 4ο
Στο διάστημα αυτό η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑ ΑΕ ξοδεύει εκατομμύρια μετρητών τα οποία καταβάλαμε αυτοί που αγοράσαμε και πληρώσαμε τις εισφορές προς την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑ ΑΕ. Χωρίς τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο. Υπάρχει σοβαρό ηθικό πρόβλημα. Πληρώνονται υπάλληλοι από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑ ΑΕ, δηλαδή από τα χρήματα σας χωρίς να υπάρχει λόγος και δεν γνωρίζουμε τι είδους υπηρεσίες προσέφεραν. Πληρώνονται αξιωματούχοι χωρίς να γνωρίζουν καν το πρόβλημα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΟΤΑ ΑΕ επί σειρά ετών. Αλήθεια αυτός ο τόπος πότε θα αλλάξει; Όταν ο λαός πάρει το δίκαιο στα χέρια του;

Θέλω να προειδοποιήσω όλους τους παράγοντες ότι η υπομονή εξαντλήθηκε και θα ψάξουμε να βρούμε το δίκαιο μας και με άλλους τρόπους και σε άλλους χώρους.

Κύριε Λιακόπουλε, αυτό δεν είναι κριτική προς τον Πρόεδρο της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΟΤΑ ΑΕ, δηλαδή στον Δήμαρχο; Δεν είναι κριτική σε όλη την Δημοτική Διοίκηση;

Για όλα τα παραπάνω που αναφέρω υπήρξαν συνεντεύξεις μου - γνωστοποιήσεις σε όλα τα μαζικά τοπικά μέσα. LEFTERIA, DION channel και λοιπά.

Προσωπικά σας βρήκα τρεις (3) φορές στα δικαστήρια Κατερίνης και σας παρακάλεσα να έλθετε κοντά μας και να μας βοηθήσετε και όχι μόνον αυτό αλλά σας γνωστοποίησα στο φουαγιέ των Δικαστηρίων και όλα τα προβλήματα και φυσικά και την σπατάλη των χρημάτων της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΟΤΑ ΑΕ, αλλά εσείς ποιούσατε την νήσσα.
    Οι όλες ενέργειες μας (επίσκεψη στην Αθήνα, Υπουργεία, ΣΤΕ, Διευθύνσεις, ανάθεση σε δικηγόρους για την νομική παρέμβαση) απαίτησαν μερικές χιλιάδες ευρώ. Ξέρετε ποιοι τα πλήρωσαν; Μερικοί φιλότιμοι από την τσέπη τους και τα πενταπλάσια δυστυχώς μόνο δύο. Απαιτήθηκαν εκατοντάδες ώρες για να συνταχθούν σχετικά έγγραφα διαμαρτυρίας και άλλα και να παρευρεθούμε σε Πολιτειακούς παράγοντες Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς κ.λ.π. 

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα, κ. Λιακόπουλε. Σας ερωτώ όμως:

1. Για όλα αυτά εσείς δεν λάβατε καμία γνώση;

2. Ήσασταν Αξιωματούχος για 12 χρόνια επ’ αμοιβή μάλιστα και παράλληλα ασκούσατε και τα καθήκοντα δικηγόρου, αλλά όπως εσείς είπατε και της κτηνοτροφικής μονάδας που έχετε και πλέον από τους πρώτους παρατρεχάμενους του κ. Χιονίδη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχος σε διάφορα πόστα αλλά και αντιδήμαρχος πολεοδομίας;

3. Με τόσες κοινοποιήσεις και γνωστοποιήσεις περί του θέματος δεν σας είδα σε καμία. Μήπως ήσασταν και δεν σας είδα;

4. Σας συνάντησα προσωπικά για το θέμα αυτό στο φουαγιέ των Δικαστηρίων αλλά και στον Δήμο; Μου απαντήσατε πως δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα; Σας ενημέρωσα εγώ ο ίδιος για τα συμβαίνοντα στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑ ΑΕ; Σας ενημέρωσα για τα θέματα του ΥΠΕΚΑ; Σας ενημέρωσα για το ΣτΕ; Σας ενημέρωσα για την διασπάθιση του χρήματος άσκοπα; Σας ενημέρωσα για τις άσκοπες αμοιβές; Εσείς τι κάνατε; Και μη μου πείτε ότι λέω ψέματα.

5. Κύριε Λιακόπουλε, οι "Μαυρογιαλούροι" σε αυτόν τον τόπο δεν θα λείψουν ποτέ;

6. Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 πριν από εσάς έδωσα συνέντευξη στο DION Channel σχετικά με το θέμα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΟΤΑ ΑΕ; Δεν την είδατε; Η μήπως πήρατε σαν υπόδειγμα την συνέντευξη μου αυτή ως και του κ. Κυριακίδη και είχατε υλικό για να κάνετε πως δεν γνωρίζετε; 
Δεν αναφέρομαι βέβαια στις παλιές διότι εσείς ....

7. Αλήθεια 13 χρόνια πού τα είχατε κρυμμένα τα στοιχεία αυτά; Και αν δε τα είχατε που τα βρήκατε τώρα και δε τα βρίσκατε τότε, όταν απολαμβάνατε τους ωραίους μισθούς σας, τα ωραία πρωτεία; Τώρα τα ανακαλύψατε που φιλοδοξείτε να γίνεται δήμαρχος; Η μήπως σας βόλευε η κατάσταση της άκριτης συμπεριφοράς του κ. Χιονίδη πριν; Που ήταν το ανάστημά σας; Μήπως είστε μία από τα ίδια και οι δύο; "Αιδώς Αργείοι"!  

Θέλω να σας θυμίσω τρείς στίχους του μακαρίτη του Σουρή - κατά παράφραση βέβαια - από το ποίημά του "Ποιος είδε κράτος λιγοστό".

"Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού."
Βέβαια εσείς "δεν ξέρετε, δεν γνωρίζετε, κρεμάσατε τον αδερφό σας". Ουαί και αλίμονο! Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Ντρέπομαι για λογαριασμό σου. Και σε όλα αυτά εμπλέκεις και τον γιο μου που δεν έχει καμιά σχέση, για να γίνεις Δήμαρχος. Τι άτοπος απαγωγή είναι αυτή!
 Έχει χαθεί κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Με τιμή και ντροπή συνάμα.
Γκούνας Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: