15 Απριλίου 2019

Συναγερμός στο Παρίσι: Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων

«Παναγία μου, τα πάντα καταρρέουν»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την Notre Dame | in.gr
Τυλιγμένος στις φλόγες είναι ο ιστορικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, στη Γαλλία, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι καταστροφές στον ιστορικό ναό είναι τεράστιες, καθώς έχει καταρρεύσει πλήρως η οροφή, ενώ νωρίτερα κατέρρευσε και το κωδωνοστάσιο.

Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές και τα πρώτα πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με τις Αρχές να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διασώσουν ό,τι μπορούν, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για «συγκίνηση για ολόκληρο το έθνος, βλέποντας να καίγεται ένα κομμάτι όλων μας».

«Τα πάντα καταρρέουν» δήλωσε ένας αστυνομικός που βρίσκεται στο σημείο, ενώ εικόνες καταστροφής παρουσιάζουν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες.

Embedded video
Η οροφή του ιστορικού καθεδρικού ναού έχει καταρρεύσει εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς, λίγη ώρα αφότου τυλίχτηκε στις φλόγες, την ώρα πάντως που μαίνεται ακόμη η φωτιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η φωτιά ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο, με το τηλεοπτικό κανάλι France 2 να μεταδίδει ότι η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα». Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: