25 Απριλίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στην Τρίπολη, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ με τον Αστέρα, υπερασπίστηκε το 2-0 του πρώτου αγώνα και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία του Δικεφάλου σε τελικό και μένει να δούμε αν ο αντίπαλος θα είναι και πάλι η ΑΕΚ, η οποία παίζει αυτή την ώρα μέσα στη Λαμία στη ρεβάνς του 2-0 του πρώτου αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό στον αγώνα, καθώς είχε να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα. Έδωσε χώρο στον Αστέρα, ο οποίος είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ.
Οι Αρκάδες βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 47ο λεπτό με τον Τσιλιανίδη, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Ίνγκασον. Ένα λεπτό μετά, και πάλι ο Τσιλιανίδης απείλησε, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.
Το ίδιο έκανε και στην επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Δουβίκα στο 66’, ενώ στο 71’ ο ΠΑΟΚ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει το πλασέ του Λημνιού σε τετ-α-τετ.
Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά και έτσι ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό και θα προσπαθήσει να κάνειτο νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Ορτέγκα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάχοφ, Μίσιτς (52’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά (62’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (77’ Σβιντέρσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: