15 Απριλίου 2019

Αδελφοποίηση του συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης με την ελληνική κοινότητα της πόλης Γκελεντζίκ

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση το Δ.Σ. του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» υποδέχτηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης Γκελεντζίκ της νότιας Ρωσίας, τον πρώτο αντιδήμαρχο, την αντιδήμαρχο τουρισμού, την αντιδήμαρχο παιδείας και την ποδοσφαιρική ομάδα «ΣΠΑΡΤΑΚ» Γκελεντζίκ.
Καθόλες τις μέρες της φιλοξενίας τους, ο σύλλογος διοργάνωσε εκδρομή στα ιστορικά Μετέωρα, στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο του Δίον Πιερίας, στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ και στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου.
Το πρωί της Κυριακής, η ποδοσφαιρική ομάδα έπαιξε φιλικό αγώνα με τον Αθλητικό Σύλλογο Κατερίνης «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» και στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα και γλεντάκι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.Σάββας Χιονίδης, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, υποδέχτηκε την αποστολή, τον πρόεδρο του συλλόγου κ.Χρήστο Ορφανίδη, την γραμματέα κα Σοφία Χατζειπίδου και τον απερχόμενο πρόεδρο του συλλόγου κ.Άρη Κασιμίδη. Συζήτησαν για τη φιλία, τη συνεργασία και τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς των δύο πόλεων.

Τη Δευτέρα, η αποστολή, ο πρόεδρος,  η γραμματέας και ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου επισκέφτηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Μαυρίδου Σοφία. Συζήτησαν για το σκοπό της επίσκεψής τους στην πόλη μας αλλά και για μελλοντική αδελφοποίηση την δύο πόλεων. Επίσης, επισκεφτήκαμε το 5ο  Γυμνάσιο Κατερίνης όπου οι μαθητές διδάσκονται τη Ρώσικη γλώσσα και ετοίμασαν μία γιορτή στα Ρωσικά για τους επισκέπτες.
Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αδελφοποίησης μεταξύ του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΗΑΣ» της πόλης Γκελεντζίκ Ρωσίας στην πολιτιστική στέγη του συλλόγου. Μέλη και φίλοι του Συλλόγου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά την επίσημη υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ του Συλλόγου και της εκεί Ελληνικής Κοινότητας.
Έτσι, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν και αναγνώρισαν τη βαθιά πίστη στην αξία σύσφιξης των σχέσεων και των δεσμών τους, την ισότιμη και σταθερή συνεργασία με αλληλοσεβασμό και αμοιβαία εκτίμηση. Με το πρωτόκολλο αυτό, συνυπόγραψαν την κοινή πορεία και προοπτική σε κοινωνικά, πολιτιστικά και πνευματικά θέματα. Τη στενή φιλία, την ανταλλαγή γνώσεων και δράσεων για την παράδοση, τη γλώσσα και την ιστορία, για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών και των πατρίδων τους.
Ακολούθησαν ποντιακά τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου, παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί και κέρασμα με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα από το τμήμα Παραδοσιακής Κουζίνας του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν και ήταν παρόν σε αυτή την σημαντική εκδήλωση του Συλλόγου.
Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: