19 Απριλίου 2019

Μπαγκλαντές: Κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και την έκαψαν ζωντανή

Κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και την έκαψαν ζωντανή
Τρομακτική «καταδίκη» για 19χρονη στο Μπαγκλαντές, η οποία τόλμησε να καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο διευθυντής του σχολείου της την παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Το χρονικό

Η Νουσράτ Τζαχάν Ραφί πλήρωσε πολύ ακριβά την απόφασή της, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γυναικών στο Μπαγκλαντές, να καταγγείλει αμέσως στην Αστυνομία και τους γονείς της την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από το διευθυντή της, ο οποίος, πάντως, συνελήφθη.

Μετά την καταγγελία, η νεαρή δεχόταν απειλές εναντίον της ζωής της, μέχρι να έρθει η μοιραία στιγμή, αφού είχαν περάσει δύο εβδομάδες από το περιστατικό. Μία συμμαθήτρια της τής ζήτησε να τη συνοδεύσει στην ταράτσα του σχολείου. Εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της 19χρονης πριν τον θάνατό της, την περίμεναν 4-5 κουκουλοφόροι άνδρες, οι οποίοι τής ζήτησαν να αποσύρει τις κατηγορίες. Όταν αρνήθηκε, την άλειψαν με κηροζίνη και τής έβαλαν φωτιά.

Η Νουσράτ πρόλαβε να ηχογραφήσει δήλωσή της στο κινητό του αδελφού της, ενώ βρισκόταν στο ασθενοφόρο και πήγαινε στο νοσοκομείο. «Αυτός ο καθηγητής με ακούμπησε. Θα πολεμώ αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία μου πνοή» είπε με αποφασιστικότητα.

Η άτυχη κοπέλα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και, δέκα μέρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά της.

Ήθελαν να φανεί σαν αυτοκτονία

Δύο νεαροί άντρες, μαθητές του ίδιου σχολείου, ομολόγησαν τη δολοφονία της άτυχης 19χρονης, εμπλέκοντας, στις καταθέσεις τους, άλλους 11 ανθρώπους, που συμμετείχαν στο σχέδιο της δολοφονίας.

Ο αρχηγός του γραφείου ερευνών της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο BBC πως οι δράστες ήθελαν η δολοφονία να «φανεί σαν ατύχημα». Ωστόσο, η αντοχή της Νουσράτ τούς «χάλασε τα σχέδια», καθώς επέζησε ώστε να καταθέσει στην αστυνομία τα συμβάντα.

«Ένας από τους δολοφόνους κρατούσε το κεφάλι της χαμηλά ώστε να μην πάει η κηροζίνη εκεί και καεί το κεφάλι της», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο διευθυντής είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν - Η αστυνομία αδιαφορούσε

Σύμφωνα με τον Guardian, η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως ο συγκεκριμένος διευθυντής είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και από άλλες κοπέλες, με τις ευθύνες να βαραίνουν την αστυνομία, που δεν άσκησε νωρίτερα διώξεις.

«Αν η διοίκηση (της αστυνομίας) είχε δράσει υπεύθυνα, τότε το περιστατικό δεν θα είχε συμβεί ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: