25 Απριλίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος: Εύκολα στον τελικό η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πέρασε εύκολα με 4-0 από τη Λαμία και προκρίθηκε για τέταρτη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στις 11 Μαΐου.
Με παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου αγώνα, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και στη ρεβάνς της Λαμία και «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Ο Πόνσε στο 36’ άνοιξε το σκορ και έξι λεπτά μετά, ο Οικονόμου έκανε το 0-2. Ο Μπακασέτας στο 53’ και ο Βάντερσον με αυτογκόλ στο 66’ διαμόρφωσαν το τελικό 0-4.
Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τον Δικέφαλο του βορρά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.
Μετά από τα σημερινά αποτελέσματα, επισημοποιήθηκε και η συμμετοχή του Άρη στα προκριματικά του Europa League της νέας σεζόν. Οι «κίτρινοι» δεν θα έβγαιναν στην Ευρώπη αν ο Αστέρας ή η Λαμία κατακτούσαν το Κύπελλο, ωστόσο αμφότεροι αποκλείστηκαν από τον τελικό και έτσι επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τη σεζόν 2010-11.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46' Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58' Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69' Βασιλαντωνόπουλος).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς (75' Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67' Γιούσης), Λιβάια, Πόνσε (59' Μπογέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: