11 Απριλίου 2019

Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος: Η ώρα της γιορτής του αθλητισμού έφτασε


Η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της γιορτής του αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε. Το πρωί της Κυριακής θα δοθεί η εκκίνηση του 14ου Μαραθωνίου δρόμου "Μέγας Αλέξανδρος"  και περισσότεροι από 20 χιλιάδες αθλητές θα μπουν μετέχοντας σε ένα εντυπωσιακό αθλητικό πανηγύρι, στις τρεις διαδρομές των αγώνων.

Στην χθεσινή (10/4) συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες όλοι. Από τους διοργανωτές, τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εκπροσώπους των αθλητών. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του συνδιοργανωτή των αγώνων, Τρίτωνα Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Καραμίχου, που καλωσόρισε όλους τους μετέχοντες με κάθε ιδιότητα και σημείωσε την βεβαιωμένη επιτυχία των αγώνων, με βάση την πείρα των προηγούμενων χρόνων.
Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, στον σύντομο χαιρετισμό της σημείωσε: «Η αρμονική συνεργασία όλων των φορέων και εμπλεκομένων είναι η εγγύηση για την επιτυχία των αγώνων, όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί και από τις προηγούμενες χρονιές, και είναι όλοι εδώ και μήνες στην διαδικασία της προετοιμασίας των αγώνων». 
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Σαν ΔΕΘ θέλουμε και το πασχίζουμε αυτό, να είμαστε δίπλα σε κάθε σημαντική αθλητική, καλλιτεχνική εκδήλωση, πέρα από το εμπορικό και οικονομικό σκέλος. Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας αυτής της πόλης και μια τέτοια πολύ σημαντική εκδήλωση είναι ο ετήσιος Μαραθώνιος δρόμος, που για 14η συνεχή χρονιά θα γίνει στην πόλη μας, με την παρουσία και συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και σημαντικών αθλητών. Και είναι η αθλητική εκδήλωση που διαφημίζει την πόλη μας και πέρα από τα σύνορα. Αύριο, μάλιστα, στις 7 θα έχουμε τα εγκαίνια της Sportexpo και στις 8 το βράδυ θα γίνει ένας πρωτότυπος ποδοσφαιρικός αγώνας 5Χ5 μεταξύ Επιλέκτων Διεθνών ποδοσφαιριστών και Βετεράνων ποδοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: