26 Απριλίου 2019

Οδική ασφάλεια: Εγκληματική αδιαφορία στην Πιερία

Έρχεται το Πάσχα, η Πρωτομαγιά και αμέσως θα ακολουθήσει το καλοκαίρι. Θα αυξηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι ποιο αυξημένα για την καλύτερη οδική ασφάλεια.
Πώς μπορεί να υπάρχει η οδική ασφάλεια όταν διαιωνίζονται εγκληματικές αδιαφορίες στο οδικό δίκτυο;

Οι δύο φωτογραφίες είναι με διαφορά δύο ετών. Είναι σε διασταύρωση στον δρόμο που συνδέει το Λιτόχωρο με την παραλία της Πλάκας, όπου το καλοκαίρι η κίνηση είναι πολύ αυξημένη. Πέρυσι στις αρχές του καλοκαιριού, κάποιο αυτοκίνητο παρέσυρε τις πινακίδες που δηλώνουν πορεία δεξιά από την νησίδα. Η κατάσταση παραμένει ίδια μετά από αναφορές μου στον τοπικό τύπο και προς κάποιους αρμόδιους και υπεύθυνους για την οδική ασφάλεια. Οι κύριοι αρμόδιοι, πιστεύω ότι έχουν περάσει επανειλημμένα από την συγκεκριμένη διασταύρωση. Τι να υποθέσω; Ότι δεν το πρόσεξαν; Δεν γνωρίζω βέβαια πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η “εγκληματική” αδιαφορία.

Ίσως μέχρι να γίνει και άλλο πιο τραγικό ατύχημα στο σημείο, γιατί η Δ.Ε.Η. κάνει και διακοπές ρεύματος και η διασταύρωση δεν θα φωτίζεται.

Αν γίνει το ατύχημα που απευχόμαστε, ποιος θα έχει την ευθύνη; Ο οδηγός βέβαια που θα του προσάψουν απροσεξία, ίσως και αυξημένη ταχύτητα.

Και η αδιαφορία της πολιτείας; Υπάρχει ευθύνη γι' αυτό σε περίπτωση ατυχήματος; Μπορεί να αποδοθεί αλλά μετά από μακροχρόνια κουραστική δικαστική ταλαιπωρία. Αλλά η ευθύνη, όσο γρήγορα και να αποδοθεί, δεν σβήνει ούτε απαλύνει τον πόνο!

Δεν είναι βέβαια η μοναδική περίπτωση αδιαφορίας και άγνοιας που πλήττει την οδική ασφάλεια, στην περιοχή μας τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: