29 Απριλίου 2019

Φονικός σαΐτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις και σάλος για τη δήλωση του δημάρχου

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα επτά συλληφθέντες σε σχέση με το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη στην αναβίωση του εθίμου του σαϊτοπόλεμου χθες στην Καλαμάτα. 
Οι έξι βαρύνονται με τις κατηγορίες της θανατηφόρας βλάβης και της παραβίασης του νόμου περί βεγγαλικών, και ο έβδομος, ένας δημοτικός σύμβουλος, φερόμενος ως αρμόδιος για τη διεξαγωγή του εθίμου, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Η αστυνομία σε έφοδο που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της έρευνας σε σχέση με το περιστατικό προχώρησε και στην κατάσχεση 70 βεγγαλικών.
Εν τω μεταξύ, η κοινωνία της Καλαμάτας είναι σοκαρισμένη με το θάνατο του 53χρονου Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος ήταν πατέρας δυο παιδιών, εικονολήπτης  και ιδιοκτήτης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και της ιστοσελίδας Messinia News. Βρήκε τραγικό θάνατο χτυπημένος από «σαΐτα» στο κεφάλι, καθώς τραβούσε εικόνες από ένα από τα λεγόμενα «μπουλούκια» που συμμετείχαν στο έθιμο, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, βιντεοσκοπώντας στην κυριολεξία τη μοιραία στιγμή του τέλους του.
«Πιστός στο καθήκον μέχρι τελευταία στιγμή.. με την κάμερα στο χέρι .. έκανες την καλύτερη λήψη της ζωής σου Κώστα.. έφυγες σαν αστραπή.. καλή αντάμωση……» γράφουν αποχαιρετώντας τον οι συνάδελφοί του στο Messinia News.
Την ίδια ώρα, σάλο προκαλεί η δήλωση του δημάρχου της πόλης ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: